Gazdaság | 2021. 10. 13. – 08:16 |
Ukrajnában a szakbizottságok nem a gáz hiánya miatt hirdetnek vészhelyzetet, hanem  hogy felgyorsítsák a gázellátási szerződések aláírását. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a szakbizottságok nem a gáz hiánya miatt hirdetnek vészhelyzetet, hanem  hogy felgyorsítsák a gázellátási szerződések aláírását.

Ukrajnában a megyei technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottságok vészhelyzetet hirdettek a régiókban a műszaki kérdések megoldására,

hogy felgyorsítsák a gázellátási szerződések aláírását.

Az ország tárolóhelyei elegendő kék üzemanyaggal rendelkeznek a lakosság és a szociális szféra szükségleteihez - számolt be az RBC Ukrajna hírportál az Elnöki Hivatal helyettes vezetőjére, Kirill Timosenkóra hivatkozva.

Timosenko elmagyarázta, hogy a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó bizottságok csak azért gyűlnek össze a régiókban, hogy megoldják a műszaki problémákat, hogy felgyorsítsák a gázellátási szerződések aláírását.

Hangsúlyozta azt is, hogy az ország tárolóiban lévő gáz teljesen elegendő a lakosság és a szociális szféra szükségleteihez.

"Ezzel nincs probléma" - tette hozzá az Elnöki Hivatal helyettes vezetője.

Elmondása szerint az ukrán Naftohaz október 15-ig kész aláírni minden megállapodást a szociális szféra fogyasztóival, beleértve az iskolákat, óvodákat, kórházakat.

Timosenko emlékeztetett arra, hogy a gáz ára a lakosság számára 7,42 hrivnya köbméterenként, és ezen az áron kapják meg a kiskereskedelmi szállítók és a hőtermelő vállalatok is.

A gáz ára a szociális szféra számára 16,8 hrivnya.

Ez magában foglalja az áfát és a szállítási díjakat is - mondta Timosenko.

"A gáz ára a piacon valóban magas, de az állam minden módon segíti az önkormányzatokat ennek a válságnak a leküzdésében" - hangsúlyozta.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.