Hirado.hu
| 2021. 10. 13. – 10:30 | Magyarország |
A sztárokkal teletűzdelt angol labdarúgó-válogatott nem tudott mit kezdeni a félelem nélkül játszó, hősiesen helytálló magyarokkal. Fotó: Internet

Hirdetés

A sztárokkal teletűzdelt angol labdarúgó-válogatott nem tudott mit kezdeni a félelem nélkül játszó, hősiesen helytálló magyarokkal.

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel felérő döntetlent ért el Londonban, így továbbra is élnek a vb-remények! - írja a Hirado.

A négyperces hosszabbítás harmadik minutumában Shaw lövése után Watkinshoz került a labda, a csereként beállt támadó azonban nem találta el jól a labdát, amelyet így Gulácsi könnyű szerrel hárított.

Eseménytelenül zajlott a mérkőzés a következő tíz percben.

A 84. minutumban viszont a csereként beállt Holender veszélyeztetett. Jól tolta meg a labdát befelé a bal oldalról, a tizenhatoson belülről leadott jövése azonban a kapu fölé szállt. 

A 74. percben Kane elé pattant veszélyes helyen a labda. Az angol csatár az ötös sarkáról a rövid felsőt célozta meg, de lövése jócskán a kapu fölé szállt. A lassítások alapján valószínűleg amúgy is lesen lett volna.

Kane ugratta ki Sterlinget kiválóan a 70. percben, Gulácsi azonban jó ütemben érkezett, így a ziccerben kapura tett labda elhalt a lábai között.

Ez aztán közel volt! Stones emelkedett Kecskés mellett a kapu előterében egy szögletet követően, de fejese centikkel a kapufa mellett szállt el. 

A Dánia–Ausztria mérkőzésen az 53. percben a hazai csapat Maehle révén megszerezte a vezetést. Nem jó hír ez a magyar válogatott továbbjutási esélyeit nézve. Feröer azonban még 0-0-ra áll Skócia ellen.

Harry Kane kapott lapos passzt közvetlenül a tizenhatos vonalánál az 57. percben, és szépen lőtt a kapu közepe felé.

Gulácsi reflexmozdulattal hárította a próbálkozást. Újabb szép védés a kapustól.

A második félidő elején az angol csapat rúghatott szögletet, de Gulácsi könnyedén hárította a beívelt labdát. Szögletre szöglettel válaszolt a magyar válogatott. Sallai lövését követően a magyarok is sarokrúgásból próbálkozhattak, sajnos nem sok eredménnyel.

Vége az első félidőnek, az állás 1-1.

Az első félidő egyperces hosszabbításának utolsó másodperceiben még védett egy hatalmasat Gulácsi! Shaw beadásából Sterling fejelhetett, de nem tudott kifogni a magyar hálóőrön!

Gól! Egyenlített az angol válogatott. Egy jobboldali szabadrúgás után John Stones talált a kapuba.

Veszélyesen szállt el a labda a magyar kapu előtt egy szabadrúgás után a 35. percben. A védelem végül szögletre fejelte, amelyből az eddigi legkomolyabb helyzet bontakozhatott volna ki, ha nincs Gulácsi Péter, aki kiváló ütemben mozdult ki kapujából a tizenhatoson belül ide-oda pattogó labdára. Megfogni nem sikerült, de ami fontosabb, hogy az angol válogatott nem jutott el lövésig. Ezúttal beszorultunk a kapu elé.

Alig 15 perc van hátra az első félidőből és az angolok továbbra sem találják a fogást a magyar védelmen, amely jól szervezetten őrzi a vezetést.

GÓÓÓL! Sallai Roland értékesítette a jogosan megítélt büntetőt. 0-1

Büntetőhöz jut a magyar csapata 22. percben! Luke Shaw átvette Schön beadását, de nagy nyugalmában nem vette észre, hogy érkezik Nego. A balhátvéd fejmagasságban akart felszabadítani, de eltalálta a magyar válogatott játékos fejét. Az esetet a VAR-ral is felülvizsgálták. Maradt az ítélet!

A 15. percben lódult meg először igazán a magyar együttes. Mount eladott labdájából bontakozott ki veszélyes ellentámadás, amit sikerült is lövéssel befejezni, de a labda elakadt az angol blokkban, nem jutott el a kapuig.

Lassan csordogált az idő a mérkőzés elején, egészen a 9. percig kellett várni az első érdemi helyzetre. Shaw érkezett menetrend szerint a baloldalon és adta be laposan a labdát középre. Két angol játékos is jelentkezett az akció befejezésére, de Nagy Zsolt szögletre mentett, amelyből aztán nem alakult ki veszély a magyar kapu előtt.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés