Karpat.in.ua
Megosztás


Megnevezte a földgáz árát a Naftohaz állami gázvállalat az állami költségvetésből fenntartott és az egyházi intézmények számára, így a többi között az iskoláknak, óvodáknak és kórházaknak, szállítási díj és ÁFA (NDSZ) nélkül, 13,7 hrivnyát kell fizetniük köbméterenként – adta hírül az rbc.ua hírportál a gázvállalat sajtószolgálatára hivatkozva, közli a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a költségvetési és egyházi intézmények a szállítási díjjal és ÁFÁ-val együtt 16,8 hrivnyát fizetnek majd a földgáz köbméteréért.

„Ez az ár kevesebb mint a fele a folyó havi tőzsdei árnak” – olvasható a közleményben.

A Naftohaz az intézményeknek 15 hónapos, azaz 2022 végéig szóló szerződés megkötését ajánlja.

„A vállalat nem számít nyereségre ennek az ajánlatnak a keretében. Számunkra rendkívül fontos, hogy idejében elkezdődjön a fűtési idény az iskolákban, kórházakban és más költségvetési intézményekben, és legyen fűtés a közösségekben” – fogadkozott az állami cég.

Az Elnöki Hivatal mindenkit megnyugtatott, hogy van elég földgáz Ukrajnában,

és a helyi Technogén-környezeti és Rendkívüli Helyzetek Bizottságai csak azért vezetik be a megyékben a költségvetési intézmények földgázellátásával kapcsolatos rendkívüli helyzetet, mert az a gázellátó vállalatokkal kötendő megállapodások aláírásának a gyorsítását szolgálja.



Forrás