Politika | 2021. 10. 13. – 12:54 |
Ukrajnának ahhoz, hogy megőrizze az orosz gáztranzitot, versenyképes kereskedelmi javaslatokat kell kínálnia. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnának ahhoz, hogy megőrizze az orosz gáztranzitot, versenyképes kereskedelmi javaslatokat kell kínálnia, és tárgyalnia kell az európai országokkal a gázszivattyúzásról a gázszállító rendszeren keresztül - emelte ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az orosz elnök megjegyzi, hogy Moszkva kész teljesíteni a megállapodásokat

- írja az RBC Ukrajna hírportál az egyik orosz kiadvány nyomán.

Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára szerint Oroszország készen áll a gázellátásra, és ha Ukrajna versenyképes ajánlatokat tesz, akkor minden működik tovább.

"Az elnök többször is azt mondta, hogy ha továbbra is felvásárolják a gázunkat, ha növelik a szerződéseket, és természetesen, ha Ukrajna versenyképes kereskedelmi ajánlatokat ad, akkor mindez tovább fog működni" - mondta.

Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy kihez kell fordulnia Ukrajnának a gázszállítás növelése érdekében,

azt válaszolta, hogy a címzett az európai vállalatok.

"Ezek a vállalatok köthetnek megnövelt mennyiségű új hosszú távú megállapodást az orosz monopóliummal, figyelembe véve a kék üzemanyag iránti növekvő keresletet. Vagyis ahhoz, hogy valamit Ukrajnán keresztül szállítsanak, valakinek meg kell vásárolnia azt. És ezek a vásárlóink ​​Európában vannak" - tette hozzá Peszkov.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.