Közélet | 2021. 10. 14. – 11:52 |
A kísérlet első napjaiban "a helyszínen" 64 ezer hrivnya összegű tartásdíjat szedtek be. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az utakon megállítják azokat a sofőröket, akiknek rezsi-, tartásdíj és bírsági adósságaik vannak.

Az Ukrán Állami Végrehajtó Szolgálat a Belügyminisztériummal együtt megkezdte a tartozások digitális beszedési módszerének használatát közvetlenül az utakon, vagyis közvetlenül azokon a helyeken, ahol a járművet megállítják.

A Finance.ua hírportál megtudta,

hogy a kísérlet első napjaiban "a helyszínen" 64 ezer hrivnya összegű tartásdíjat szedtek be.

A végrehajtó hatóságok szerint az ilyen kísérlet sok részletét egyelőre "titokban kell tartani", beleértve még öt kísérleti régió nevét is, mivel a végrehajtó szolgálat a Belügyminisztériummal együtt végzi a dolgát, és "sok adós sofőr tudva, hogy a régióban mi zajlik, intézkedéseket tehet annak érdekében, hogy ne találják meg őt".

A kísérleti projektet 2021 végéig kiterjesztik egész Ukrajnára, és a hatóságok remélik, hogy az állam jelentős pénzeszközöket kap a bírságok és tartozások behajtása révén a gondatlan autósoktól.

Hogyan történik a pénzeszközök beszedése?

Az Ukrán Állami Végrehajtó Szolgálat alkalmazottai a helyszínen nem szednek be tartozásokat és pénzbírságokat készpénzben. Dokumentációs űrlapjaik vannak a megfelelő számlákkal, amelyekre az adósnak pénzeszközöket kell átutalnia.

A szolgálat alkalmazottai videomegfigyelési adatokat kaphatnak, különösen a Safe City rendszer kameráiból (a helyi hatóságok beleegyezésével), nyomon követhetik és azonosíthatják azon állampolgárok járműveit, akik fizetési kötelezettségük nem teljesítése miatt szerepelnek a keresett listán:

  • lakás és kommunális szolgáltatásokat nem fizetett be ,
  • tartásdíjat nem fizetett,
  • végrehajtási dokumentumokban kiszabott tartozását nem fizette be.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az adósokra már az utakon is vadásznak Ukrajnában. Ukrajna öt megyéjében megállítva az autókat, arra kényszerítették az adósokat, hogy fizessenek közvetlenül az utakon.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.