Mozaik | 2021. 10. 14. – 11:00 |
Az élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt. Fotó: Internet

Hirdetés

Kékestetőn havazni kezdett szerdán. A délutáni élő kameraképen az látszott, hogy egy kevés hó meg is maradt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanakkor azt is közölte, jövő héten ismét melegszik az idő, a hét második felében akár 20 Celsius-fok is lehet - írja az MTI.

A MetKép élő webkamerán is közvetítette a havazást.

Azt írták: megérkezett a hidegfront, melynek köszönhetően egyre hidegebb levegő áramlik be az országba. Kékestetőn 2 fok alá hűlt a levegő és havazni kezdett, de még esőcseppek is keverednek néha a hópelyhek közé, így havas eső is megfigyelhető.

A portál szerint várhatóan hamarosan intenzívebb hóesésre lehet számítani. A következő órákban a Bükkben és a Mátrában átmenetileg mérhető hó is hullhat – írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is azt írta a Facebook-oldalán, hogy a szerdára érkezett hidegfront mögött záporok, hódarazáporok alakultak ki, a keleti határszélen megdörrent az ég. További záporok is várhatók.

A hegycsúcsokon hópelyhek is keverednek az esővel – jegyezték meg.

Egy másik bejegyzésükben közzétették a következő napok előrejelzését is. Úgy fogalmaztak: „az idős hölgyek nyaralhatnak egy jót a jövő héten, ugyanis a forgatókönyvek a lassú melegedés fele tendálnak”.

A meleg a jövő hét közepén, végén tetőzhet 20 fok környékén – írták. Ábrájuk szerint a következő napokban a minimumok még 3, a maximumok 12 fok körül alakulnak. Jövő hét csütörtök környékén viszont a minimumok alakulhatnak 10, a maximumok 20 fok környékén.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.