Kultúra | 2021. 10. 14. – 07:52 |
Az emléknap alkalmából a Beregszászi Járási Tanács üléstermében díszoklevelekkel tüntették ki Ukrajna védőit. Fotó: Babják Zoltán Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Ukrajna védelmezőinek napját október 14-én méltatják az országban. Ennek apropójaként október 13-án megemlékezésre került sor Beregszászban is.

A Vérke-parti városban, a mennyei század emlékfalánál megemlékezésre került sor az állami ünnep, Ukrajna védőinek napja alkalmából, amelyet október 14-én méltatnak - tudatta közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester.

A rendezvény során néma főhajtással tisztelegtek azok emléke előtt, akik országunk függetlenségéért és szuverenitásáért áldozták az életüket.

Megtudhattuk továbbá, hogy ugyanezen a napon méltatjuk Istenszülő oltalma (Pokrova) ünnepét, illetve az ukrán kozákság napját is.

Ezek történelmi hátteréről Volodimir Kenejz, a Beregszászi Platán Líceum igazgatója számolt be - emelte ki városunk első embere.

A rendezvény végén a résztvevők virágokat és koszorúkat helyeztek el az emlékfalnál.

Babják Zoltán továbbá arról is tájékoztatott, hogy az emléknap alkalmából a Beregszászi Járási Tanács üléstermében díszoklevelekkel tüntették ki Ukrajna védőit.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.