Origo
| 2021. 10. 15. – 17:00 | Ukrajna |
Havi 11 dollárért, azaz nagyjából 3400 forintért lehet egy 700 négyzetméteres épületet kivenni Csernobilban. Fotó: Internet

Hirdetés

Havi 11 dollárért, azaz nagyjából 3400 forintért lehet egy 700 négyzetméteres épületet kivenni Csernobilban, számolt be róla a Világgazdaságra hivatkozva az Origo.

Ez a rendkívül alacsony bérleti díj azonban még Ukrajnában is elég hihetetlennek tűnik, ahol az ingatlanok egyébként is jóval olcsóbbak a nyugat-európai áraknál.

Az 1986-os atomerőmű-baleset helyszínét már eddig is sokan kerestek fel,

a katasztrófa-turisták látogatásának pedig új lendületet adott a közelmúltban az HBO "Csernobil" címmel bemutatott sikeres sorozata.

Az ukrán állam nem titkolt célja, hogy Csernobilt - ahol többek között már egy szálloda is üzemel - ismét vonzóvá tegye a turisták számára. 

Ehhez pedig reméli, a rendkívül olcsó bérleti díjakkal meg tudja nyerni magának a vállalkozásokat is.

Októberig már 20 helyiséget béreltek ki a zónában.

Vannak, akik már évekkel ezelőtt vállalkozást indítottak Csernobilban. 

Olena Necsiporenko például egy 60 négyzetméteres üzlethelyiséget alakított át élelmiszerbolttá, amit havi tíz euróért bérel, és körülbelül 3000 dolláros bevétele van.

A terület kezelésével foglalkozó Ukrán Állami Vagyonalap elnökhelyettese nemrégiben bejelentette, hogy az övezetben 36 objektumot adnak idén bérbe, köztük hét földterületet a potenciális naperőművek számára.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés