Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 15. – 10:00 | Ukrajna |
Akár három-négy hétig is eltarthat a szünidő. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a járvány miatt meghosszabbíthatják az őszi szünidőt; Konzerválva árulják a "hazai levegőt" Ukrajnában; Gázhiány miatt rendkívüli helyzetet hirdettek Lemberg megyében; Csempészeket fogtak el Kárpátalján; Ukrajnában egyre több gyermek szorul kórházi ellátásra. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 14-én.

Ukrajnában a járvány miatt meghosszabbíthatják az őszi szünidőt

Ukrajnában az Egészségügyi Minisztérium leveleket küldött az oktatási intézményeknek azzal a javaslattal, hogy a koronavírus-járvány romló helyzete miatt október 18-tól kezdjék meg az őszi vakációt. Ihor Kuzin egészségügyi tisztifőorvos október 13-án az Ukrán rádió adásában elmondta, nem zárja ki, hogy meghosszabbítják az iskolások őszi pihenését. Előrejelzései szerint, akár három-négy hétig is eltarthat a szünidő.

Konzerválva árulják a "hazai levegőt" Ukrajnában

Új vállalkozásba kezdtek az ukrajnai Verhnya Szirovatkán (Szumi megye). Konzervdobozba zárt "hazai levegőt" kínálnak megvételre 40 hrivnyáért. Az ötletgazdák azt mondják, hogy a szülőföld levegőjét a vásárlók ajándékozzák távolban szakadt rokonaiknak. A vállalkozók a befolyó összegből a helyi múzeumot kívánják gyarapítani.

Gázhiány miatt rendkívüli helyzetet hirdettek Lemberg megyében

A technogén- és ökológiai biztonsági és rendkívüli helyzetek megyei bizottsága rendkívüli állapotot hirdetett Lemberg megyében. Az állami intézmények csupán egynegyede van ellátva földgázzal. Bohdan Kejvan, a lembergi megyei adminisztráció Üzemanyag- és Energiakomplexum, Energiahatékonyság, Lakás- és Kommunális Szolgáltatások Főosztályának vezetője elmondása szerint a megyében jelenleg 825, földgázt fogyasztó állami intézmény működik. Többek között ezen intézmények több mint 4000 gázmérő ponttal rendelkeznek, amelyek közül csak 986 működik, ami 23,4%.

Csempészeket fogtak el Kárpátalján

Kárpátalján az elmúlt nap folyamán a tiszaújlaki és a badalói határőrök két csempészkísérletet akadályoztak meg. Az első esetben a tiszaújlaki katonák három férfit vettek őrizetbe október 13-án este az ukrán-magyar határon. Az ismeretlenek ukrán állampolgároknak nevezték magukat. A katonák a határsértőknél öveket is találtak, amelyeket általában dohánytermékek cipelésére használnak, és az egyik elkövetőnél 112 000 000 forint (95 000 hrivnya) és 1300 hrivnya összegű készpénz volt.

Ukrajnában egyre több gyermek szorul kórházi ellátásra

Ukrajnában az utóbbi időben egyre több gyermek szorul kórházi ellátásra koronavírus-fertőzés miatt - mondta el Szerhij Dubrov, az ukrán orvostudományi egyetem aneszteziológiai és intenzív terápiás tanszékének vezetője az UNIAN hírügynökség szerint. A szakértő kifejtette, hogy míg a járvány első két hullámában a főváros fertőző betegségekre szakosodott gyermekkórháza szinte teljesen üres volt, október 12-én már 53 százalékos telítettség mellett dolgoztak. Szavai szerint a súlyosan beteg, köztük lélegeztetésre szoruló gyermekek számának növekedése az egész országban megfigyelhető.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés