MTI

| 2021. 10. 18. – 12:29 | Ukrajna |
Újabb, fegyvereket és orvosi felszereléseket tartalmazó amerikai segélyszállítmány érkezett Ukrajnába. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb, fegyvereket és orvosi felszereléseket tartalmazó amerikai segélyszállítmány érkezett Ukrajnába - közölte Olekszandr Matyijcsuk, az ukrán fegyveres erők orvosi szolgálatának ezredese hétfőn egy tévéműsorban.

Részleteket a szállítmány tartalmáról nem hozott nyilvánosságra  -írja az MTI.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szeptember elejei egyesült államokbeli látogatása alatt született megállapodás arról, hogy Ukrajna 60 millió dollár értékben kap kiegészítő katonai támogatást az amerikai kormánytól egyebek között

"a határai mentén jelentősen megnövekedett orosz katonai tevékenység, a kelet-ukrajnai tűzszünet megsértése és egyéb provokációk miatt".

A két ország védelmi minisztere erről Washingtonban írt alá dokumentumot, amelyben újabb Javelin páncéltörő rakéták szállítása is szerepel.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy ennek a kiegészítő támogatásnak az első része október 10-én érkezett meg a kijevi Boriszpil repülőtérre.

A védelmi tárca akkori közlése szerint a már korábban egyeztetett 250 millió dolláros segítségen felül az Ukrajnának nyújtott 60 millió dollár értékű kiegészítő támogatás részeként - több szállítmányban -

orvosi felszereléseket, fegyvereket, azokhoz szükséges lőszereket és radarfigyelő berendezéseket kap Kijev amerikai partnereitől.

A védelmi minisztérium emlékeztet arra, hogy Ukrajna 2014-től több mint 2 milliárd dollár támogatást kapott az Egyesült Államoktól.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés