Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 19. – 12:41 | Kárpátalja |
A 25 éves gyanúsított kannabisz-ültetvényt hozott létre egy erdősávban. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Október 18-án az operatív információk ellenőrzése során a Beregszászi Kerületi Rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, akit kábítószer-termesztéssel gyanúsítanak.

Az illetékesek megállapították, hogy a gyanúsított egy egész kannabisz-ültetvényt hozott létre egy erdősávban Nagybereg közelében, falu határában, amelyet az utóbbi időben gondozott.

Amikor a bűnelkövető ismét a tett helyszínére érkezett, hogy kivágja az ültetvényeket, a rendőrség elfogta.

Mire a rendőrök megérkeztek, a 25 éves gyanúsítottnak már sikerült zsákokba csomagolnia a kábítószert tartalmazó növényeket további szállítás céljából.

A férfi jogellenes tevékenységét megerősítő egyéb tárgyi bizonyítékok lefoglalása érdekében a rendőrség azonnali házkutatást tartott lakóhelyén.

Ennek következtében a háza padlásán a rendőrök egy másik adag kendert találtak, amelyet a tettes szárított, hogy később marihuánát készítsen belőle.

A lefoglalt termék összsúlya majdnem 45 kilogramm volt.

A nyomozók minden tárgyi bizonyítékot szakértői vizsgálatra továbbítottak.

A férfit letartóztatták, ellene kábítószert tartalmazó növények nagymértékű termesztése, gyártása és szállítása értelmében büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés