Karpat.in.ua
| 2021. 10. 19. – 18:00 | Ukrajna |
Vlagyimir Putyin orosz elnök direkt tiltja a Gazpromnak a földgáz Ukrajnán keresztüli tranzitszállítását, hogy zsarolhassa Európát – jelentette ki Jurij Vitrenko. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök direkt tiltja a Gazpromnak a földgáz Ukrajnán keresztüli tranzitszállítását, hogy zsarolhassa Európát – jelentette ki Jurij Vitrenko, a Naftohaz állami gázvállalat vezérigazgatója hétfőn, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Vitrenko elmondta, idén az orosz Gazprom 40 milliárd köbméter tranzitgáz-kapacitást foglalt re előre, és nem azért, hogy valami történt az ukrán gázszállító rendszerrel (GTSZ), hanem mert nem akar több gázt adni Európának.

Szerinte az orosz elnök direkt csökkenti az ukrán gáztranzitot, hogy zsarolhassa Ukrajnát.

A vezérigazgató jelezte, hogy a GTSZ áteresztő képessége több mint 130-140 milliárd köbméter, de ez növelhető kiegészítő berendezés üzembe állításával.

Mint fogalmazott, Ukrajnának GTSZ-tartalékkapacitása van, ami a rendszer stabilitását jelenti. Putyin csak kifogásokat keres, ezért nem akarja nevükön nevezni a dolgokat – tette hozzá Jurij Vitrenko.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés