Hirado.hu
| 2021. 10. 20. – 15:30 | Magyarország |
A száguldó sofőr három személyautót tört össze, az egyik vétlen jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett. Fotó: Internet

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik forgalomfigyelő kamerája rögzítette, ahogy egy autó gyakorlatilag fékezés nélkül csapódott be az M1-es autópályán feltorlódó kocsisorba. A száguldó sofőr három személyautót tört össze, az egyik vétlen jármű utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt beszámolója szerint az utóbbi évek egyik legmegdöbbentőbb eseménye történt szombaton, amikor egy autós fékezés nélkül zúzott le három autót az M1-esen - írja a Hirado.

A felvételeken az látható, ahogy az autópálya 142-es kilométerszelvényének környékén, Lébény térségében korlátozásokkal járó aszfaltozási munkák miatt megtorpant a kocsisor.

A közlekedők döntő többsége a kihelyezett előjelzéseket figyelembe véve lassított és szinte mindenki vészvillogót használt, hogy figyelmeztesse a mögötte haladókat a forgalmi helyzetre.

A belső sávban ekkor feltűnt egy fehér terepjáró, amely szintén lassított és vészvillogót használt, a mögötte lévő román rendszámú piros kombi viszont egyáltalán nem fékezett. A helyzetet gyorsan felismerve a terepjáró sofőrje még el tudott „menekülni” a külső sávba, a kombi viszont nagy erővel a várakozó járművekbe csapódott.

Összesen három autót tört össze, ráadásul akkora volt a becsapódás ereje, hogy az az autó, amelyiknek először nekiütközött, a feje tetejére állt. A baleset után többen is azonnal a szerencsétlenül járt autósok segítségére siettek, a lábára állították a felborult járművet, amely szinte felismerhetetlenségig összetört, és segítettek a sérülteknek kijutni járműveikből.

Az egyik autó utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őt a Katasztrófavédelem munkatársainak kellett kiszabadítania.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a közútkezelő arra kéri a járművezetőket, hogy minden esetben az útra, a forgalomra koncentráljanak vezetés közben.  A torlódásokra, munkavégzésekre pedig számos módon, ahogy ebben az esetben is táblákkal, előjelző autókkal, a gyorsforgalmi utak felett található digitális kijelzőkkel is felhívják a közlekedők figyelmét, melyeket érdemes komolyan venni.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés