MTI

| 2021. 10. 21. – 13:00 | Románia |
Romániában kéthetes kényszerszünetre küldik jövő héttől az iskolásokat, és mindenütt újra kötelezővé válik a védőmaszk viselése. Fotó: Internet

Hirdetés

Romániában kéthetes kényszerszünetre küldik jövő héttől az iskolásokat, és mindenütt újra kötelezővé válik a védőmaszk viselése, továbbá az oltatlanok mobilitását korlátozó további megszorításokat vezetnek be – jelentette be szerdán Klaus Johannis államfő, miután megbeszélést tartott a járvány elleni védekezésben illetékes hatóságok vezetőivel.

A korlátozások részleteit kormányhatározatban pontosítják a hét folyamán. Johannis példaként említette, hogy általános éjszakai kijárási tilalom lép életbe, ez azonban a beoltottakra nem vonatkozik - írja az MTI.

Napközben a legtöbb helyre csak a védettséget igazoló „zöld igazolvánnyal” lehet majd belépni.

Az államfő kijelentette: addig van szükség korlátozásokra, amíg a kétkedőket is sikerül meggyőzni, hogy a világjárvány csak oltással fékezhető meg.

A román médiajelentések szerint háborús állapotok uralkodnak a romániai kórházakban. A betegségben elhunytak már nem férnek el a halottasházban, a folyósokon fekete zsákokba helyezett holttestek sorakoznak,

a temetkezési vállalatok járművei pedig sorban állnak a kórházak udvarán.

A kórházakban már csaknem húszezer koronavírusos beteget kezelnek, közülük 1805-nek jutott hely az intenzív terápián.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés