MTI

| 2021. 10. 21. – 10:00 | Kína |
Megérkezett a 2022-es téli olimpia lángja Pekingbe. Fotó: Internet

Hirdetés

Megérkezett a 2022-es téli olimpia lángja Pekingbe. A lángot repülőgéppel szállították a kínai fővárosba a görögországi Olümpiából, ahol hétfőn a hagyományos ceremónia keretében gyújtották meg.

A Xinhua hírügynökség beszámolója szerint a lángot ünnepélyes keretek között köszöntötték a pekingi olimpiai toronynál, a Nemzeti Stadion közelében - írja az MTI.

A láng a tervek szerint egyelőre ott marad, majd több kínai városba is elviszik,

hogy „terjessze az olimpizmus szellemét és arra bátorítsa az embereket, hogy minél többen űzzék a jeges-havas sportágakat”.

Február 2. és 4. között rövid futást is tartanak a lánggal, közvetlenül a 4-én sorra kerülő megnyitó ünnepség előtt.

A téli olimpiára külföldről nem érkezhetnek szurkolók, és az egész eseményt szigorú koronavírus elleni intézkedések kíséretében bonyolítják le.

A téli játékokra február 4. és 20. között kerül sor, Peking ezzel az első olyan város lesz, amely nyári és téli olimpiát egyaránt rendezhet.

A pekingi téli olimpia lángja hétfőn lobbant fel.

A ceremóniára a hagyományoknak megfelelően Olümpiában került sor, de a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül. Ezúttal is a nap sugarait használták az olimpiai láng meggyújtásához Héra templomában, az ókori játékok bölcsőjében.

Az eseményen Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke úgy fogalmazott, hogy a járvány miatt még mindig nehéz időszakban a pekingi téli olimpia újabb lehetőséget teremt arra, hogy a világ népei a béke, a barátság és a szolidaritás jegyében találkozzanak.

A hosszabb staféta ezúttal elmaradt görög földön, a lángot három futó vitte majd fel Athénban az Akropoliszra, mielőtt útjára indították Pekingbe.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés