Kárpátinfo hetilap


| 2021. 10. 23. – 11:33 | Kárpátalja |
A KMNE aktivistái október 14-én találkoztak, hogy megvitassák az idei év történéseit, illetve megpróbáljanak olyan programot összeállítani, amely egy élményekben gazdag év ígéretét hordozza.

Hirdetés

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) aktivistái október 14-én az Ortutay Elemér Görögkatolikus Szakkollégiumban találkoztak, hogy megvitassák az idei év történéseit, illetve megpróbáljanak olyan programot összeállítani, amely egy élményekben gazdag év ígéretét hordozza.

A megjelenteket Kajla Brigitta, a KMNE beregszászi irodavezetője köszöntötte, majd Marosi István, az Ortutay Szakkollégium vezetője kérte Isten áldását a nagycsaládosok életére, a mostani együtt gondolkodásra. „Ha tervezünk, akkor hiszünk a jövőben” – fogalmazott a szintén nagycsaládos görögkatolikus parochus.

Tarpai József elnök elmondta, hogy korábban az elnökség állította össze az éves programot, immár két éve viszont az ötletelésbe bevonják az összekötőket is – minden településen, ahol vannak tagcsaládjaik, van egy összekötő is, akivel az elnökség, az iroda munkatársai szorosabban tartják a kapcsolatot –, hogy minél többen mondják el véleményüket, milyen programokat szeretnének a következő évben. Tarpai József beszámolt az eltelt év gazdag programjairól, kiemelve azok közösségépítő, családerősítő szerepét.

Bemutatta az elnökség által előkészített programtervezetet, amit aztán az összekötőkkel is megvitattak, majd el is fogadtak. Ezek szerint a következő évben is gazdag program várja majd a nagycsaládosokat, lesz abban ezúttal is többek között családi nap, házaspárok hétvégéje, kamaszprogram, apa-lánya, apa-fia és anya-fia, anya-lánya programok, lovastábor, a Vadvölgyben szervezett táborok és szabadtéri, túrákkal egybekötött alkalmak, utazások.

Kósa Eszter

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 42. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés