Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 25. – 09:00 | Ukrajna |
A 700 millió dolláros hitelt, amelyet Ukrajna a közeljövőben kaphat a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az államháztartási hiány finanszírozására költené. Fotó: Internet

Hirdetés

A 700 millió dolláros hitelt, amelyet Ukrajna a közeljövőben kaphat a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az államháztartási hiány finanszírozására költené - jelentette ki Oleh Usztenko, az elnök gazdasági kérdésekben illetékes tanácsadója a Dom tv-csatorna adásában.

"Ezt a 700 millió dollárt a közeljövőben várjuk, az előzetes megállapodást már aláírtuk a Nemzetközi Valutaalappal.

Ezeket a forrásokat már elkülönítették az állami költségvetés fedezésére. Ezért itt nincs sok választás. Az összeg bekerül az állami költségvetésbe" - mondta Zelenszkij tanácsadója, akit a Finance.ua idéz.

Elmondása szerint időbe telik az Ukrajna számára fenntartott 5 milliárd dolláros teljes összeg felvétele.

"Ukrajnának több időre van szüksége, hogy felvegye a számára fenntartott teljes összeget. Ezért az IMF-fel folytatott tárgyalási folyamat egyik része éppen arra vonatkozott, hogy logikus lenne a program további folytatása" - tette hozzá.

Usztenko emlékeztetett, hogy várható az IMF igazgatótanácsának ülése, amelyen az ukrán kérdést is megvitatják.

Hangsúlyozta, hogy korábban 2,1 milliárd dollárt kapott az ország, ami a teljes program 40%-a.

A következő részlet után automatikusan előreléphetnek, és megkaphatják a hiányzó 60-ot.

"Ezért amikor a program időzítéséről beszéltek, arról is szó esett, hogy megpróbálják megszerezni az Ukrajna számára fenntartott összeget. Az ukrán szokásos gyakorlat a kapcsolatok megszakítása és új program megnyitása. Ezúttal véleményem szerint egy logikusabb megközelítést alkalmaznak - megpróbálják kiválasztani azt, amiről korábban megállapodtak" – mondta az elnöki tanácsadó.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.