Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 25. – 10:53 | Ukrajna |
Ukrajnában a közeljövőben a koronavírus-fertőzés maximális előfordulása várható. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a közeljövőben a koronavírus-fertőzés maximális előfordulása várható. Az előrejelzések szerint naponta akár 30 ezer új fertőzést regisztrálhatnak.

"Várakozásaink szerint már ezen a héten új maximum mutatókat láthatunk majd.

Ha arról beszélünk, hogy mire számíthatunk 2021 végére, akkor a napi 30 ezer eset abszolút reális forgatókönyv Ukrajna számára. A csúcsterhelés november első felére esik" - írja az RBC Ukrajna hírportál Jurij Hanicsenko, a Kijevi Közgazdasági Főiskola Egészséggazdasági Központjának vezetőjére hivatkozva.

Elmondása szerint ettől a héttől aktívabban lépnek be a régiók a piros karanténzónába, ami további karanténkorlátozásokhoz vezet majd.

"Két összetevője van a korlátozásoknak: az első az egészségügyi rendszert terheli, a második a pénzügyit. Ha az elsőről beszélünk, akkor azt várjuk, hogy naponta akár 7 ezer kórházi kezelés is reális forgatókönyv lehet" - mondta Hanicsenko.

A szakértő kifejtette, hogy most Ukrajnában naponta 5000 kórházba kerülést rögzítenek.

"Ha már az orvosi erőforrásokról beszélünk, hogy lesz-e elegendő oxigénes ágy, újraélesztő ágy, akkor ilyen terhelés mellett akár napi 7 ezren is kórházba kerülhetnek. Ennek az ukrán egészségügyi rendszernek ellen kell állnia" - hangsúlyozta Hanicsenko.

Azt is megjósolta, hogy ez év végéig Ukrajnában akár 92 ezer haláleset is lehet a koronavírus miatt.

"Ha 2021 végére a halálozásról beszélünk, akkor a különböző forgatókönyvek szerint akár 92 ezer halálesettel is számolhatunk. A maximális napi terhelés akár 50%-kal is több lehet, mint a az előző hullámban” – tette hozzá Hanicsenko.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés