Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 25. – 12:09 | Ukrajna |
Olekszij Aresztovics, a háromoldalú kapcsolattartó csoport ukrán delegációjának elnöke megfenyegette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy ukrán rakétákat küld Moszkvába. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Aresztovics, a háromoldalú kapcsolattartó csoport ukrán delegációjának elnöke megfenyegette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy ukrán rakétákat küld Moszkvába.

A tisztviselő így kommentálta Putyin kijelentését a NATO ukrajnai jelenlétéről - írja a Korrespondent.net.

A tisztviselő elmondása szerint a NATO-erők kiképzési küldetések részeként Ukrajna területén tartózkodnak, ahol közös gyakorlatokat végeznek.

Csak idén 25 gyakorlatot terveznek.

"A NATO pedig régóta jelen van Ukrajna területén. Hosszú vita folyt Ukrajnán belül: csatlakozzunk a NATO -hoz vagy sem, figyelembe véve azt a tényt, hogy 2014-ig nem volt katonai veszély. Cselekedeteivel a Kreml megszüntette ezt a vitát, és elérte a NATO közeledését Oroszország határaihoz, amitől annyira félnek. Most sok a "gonosz NATO" Ukrajnában. De a Kreml még mindig nem érti a legfontosabbat. Hogy amint Ukrajna belép a NATO-ba, minden ukrán katona NATO-katona lesz. És ez egy teljesen más történet" – mondja Aresztovics.

E tekintetben úgy véli, hogy Oroszország számára a legjobb megoldás a helyzet békés rendezése - a csapatok kivonása Donbászról és a Krímből, valamint Ukrajna jóvátételének kifizetése a megszállás ideje alatt.

Hozzátette: akkor lesz alapja a normális kapcsolatok helyreállításának.

És talán komolyan megvitatásra kerül a biztonságát fenyegető veszélyek kérdése, amelyet az Orosz Föderáció Ukrajna NATO-ba való esetleges belépésében lát.

"Akkor úgy beszélhetünk, mint a normális országok. Most nem beszélhetünk úgy, mint a normális országok, mert katonai ellenfelek vagyunk. És Oroszország vezetett ehhez a helyzethez" - hangsúlyozta.

Aresztovics válaszolt Putyin aggályaira is a NATO ukrajnai katonai bázisaival kapcsolatban.

"Putyin odáig fog játszani, hogy az ukrán rakétákat a közeljövőben Moszkvára irányítják,

egyetlen egyszerű oknál fogva, hogy egy rakétaprogramon dolgozunk. A hadműveleti-taktikai szintű rakétáink pedig képesek lesznek elérni Moszkvát. Ha nem lett volna ez az agresszió, az ukrán rakéták soha nem irányultak volna Moszkvára” – mondta.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés