Hirado.hu
| 2021. 10. 25. – 13:30 | USA |
Az operatőr, Halyna Hutchins életébe került lövöldözés miatt bűnügyi nyomozás indult. Fotó: Internet

Hirdetés

Amerikában már találgatják, hogy a szerencsétlenül végződött Alec Baldwin westernfilm, a Rust forgatásakor elsült kellékfegyver miatt kit fog terhelni a felelősség.

Az operatőr, Halyna Hutchins életébe került lövöldözés miatt bűnügyi nyomozás indult - írja a Hirado.

A Newsweek szakértői szerint a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja lehetséges, hogy nem áll meg a gépezet apró csavarjainál, mint mondjuk a kellékes, aki Baldwin kezébe adta az éles lőszerrel töltött fegyvert, hanem komolyan felelősségre fogják vonni magát a hollywoodi sztárt is.

Miért?

A törvények szerint - és erre precedens is van bőven - a film producere egyetemlegesen felel mindenért, ami a munka során történik. Baldwin pedig nem csak egyik producere a készülő alkotásnak, hanem ún. executive producer, ami valami olyan, mint a főgyártásvezető. Ő tehát nem csak a végzetes hiba elkövetéséért vonható felelősségre, hanem azért is, ha netán alkalmatlan embert vettek volna fel, mondjuk kellékesnek.

Az amerikai jogászok már számolgatják, kinek mennyibe lesz rács mögött töltött években számolva ez a tragikus balfogás. A becslések nem túl vérszomjasak Baldwin kárára,

mert csupán 18 hónapra becsülik azt az időt, amit ténylegesen börtönben kellene töltenie egy ember haláláért.

Bár az Egyesült Államokban egy civilnek csuklóból akár egy marihuánás cigarettáért is kiosztanak ennyi büntetést, a hírességekre komolyabb bűnökért is ritkán húznak narancssárga kezeslábast.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés