Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 25. – 11:30 | Ukrajna |
Hetymancev kijelentette: Ez nem üldözés, hanem az államnak joga lesz megkérdezni attól, aki ékszert vesz, és nem kefirt a boltban, nem kenyeret, hogy honnan volt rá pénze? Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a Legfelső Tanács adóbizottságának elnöke, Daniil Hetymancev úgy véli, ha "a polgárok nem kezdenek el "fehér módon" élni és dolgozni, akkor elveszítjük az országot".

Ezt a Pravo na vladu című műsorban jelentette ki, amikor az adóamnesztiáról szóló törvényjavaslatról beszélt - írja a Finance.ua.

Hetymancev felvázolta ennek a törvényjavaslatnak az elveit.

„Az adóamnesztia önkéntes lesz. Előírja, hogy az emberek fejenként több mint 400 ezer hrivnyát, 240 négyzetméternél nagyobb házat jelenthetnek be, és a pénzeszközök 5%-át fizessék be” – mondta a képviselő.

Kifejtette: ha valaki nem akar élni az adóamnesztiával, és a "többlet" vagyon és pénzeszköz 5 százalékát befizetni, akkor a jövőben gondjai lesznek az adóhatósággal, amikor több mint 400 ezer hrivnya összegű vásárlást hajt végre.

Hozzátette azt is, hogy a törvényjavaslatnak be kell vezetnie az adóellenőrzés közvetett módszereit is, amikor az adóhivatal felméri az adózó vagyonát - autókat, ingatlanokat, összehasonlítva azok értékét az adószolgálat által ismert személy jövedelmével.

„Ez nem üldözés, hanem az államnak joga lesz megkérdezni attól, aki ékszert vesz, és nem kefirt a boltban, nem kenyeret, hogy honnan volt rá pénze?

Ennek megfelelően annak a személynek, aki nem tudja megmagyarázni, honnan szerezte ezeket a pénzeszközöket, további adót kell fizetnie erre a különbözetre. Ez a törvényjavaslat logikája, amelyet éppen a Miniszteri Kabinet dolgoz ki” – mondta Hetymancev.

A műsorvezető kérdésére, hogy a törvényjavaslat készítői döntöttek-e arról, hogy mi számít "ékszernek", azt válaszolta, hogy a beszerzési költség alsó határa, amelyhez ilyen kérdések merülhetnek fel, még tárgyalás alatt állnak.

„De nem zárom ki, hogy ezek feltétlenül járművek, lakások, drága dolgok lesznek, amelyek a nyilvántartásban szerepelnek” – magyarázta a parlamenti képviselő.

Hetymancev azt is megjegyezte, hogy megvitatják ezt a törvényjavaslatot, megvitatják az ellenőrzés alapelveit, határait, az ilyen ellenőrzés indokait és eljárását.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés