Karpat.in.ua
| 2021. 10. 25. – 07:26 | Ukrajna |
Ukrajna tározóiban több földgáz van, mint az európai országokéban, de ennek egy része az európai exportőröké – közölte Olena Zerkal. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna tározóiban több földgáz van, mint az európai országokéban, de ennek egy része az európai exportőröké – közölte Olena Zerkal, az energetikai miniszter tanácsadója egy szombati rádióinterjúban, adta hírül vasárnap a glavcom.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zerkal a Szabadság Rádiónak nyilatkozva elmondta: „a mi gáztározóink jobban fel vannak töltve, mint az európaiak.

Mindazonáltal ennek a fölgáznak nem az egésze Ukrajna tulajdona.”

Kiemelte, éppen ezért kell most tárgyalni az európai exportőrökkel, hogy az ő gázuk Ukrajnában maradhasson.

„Azonban ezt úgy kell megoldani, hogy ne sértse a törvényeket” – mutatott rá.

A tanácsadó hangsúlyozta, hogy itt nem politikai, hanem gazdasági döntésről van szó, és erről azokkal az exportőrökkel kell tárgyalni, akik az ukrán tározókban tartalékolják a földgázukat. Zerkal egyúttal jelezte,

hogy jövő héten találkoznak a G20 államok vezetői, és a megbeszélésük napirendjén szerepel az energiaválság leküzdésének kérdése.

Zerkal ugyanebben az interjúban mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentése, miszerint az ukrán földgázszállító rendszer „megrepedhet”, ha Oroszország több gázt továbbít rajta, nem más, mint tiszteletlenség és manipuláció.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés