Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 26. – 08:41 | Kárpátalja |
Gazdasági tevékenységtípusok szerint a feldolgozóipari vállalkozásoknál (30,6%) volt a legtöbb betöltetlen állás. Fotó: Internet

Hirdetés

2021. október 1-i adatok szerint 1200 volt a munkáltatók által a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálatnál bejelentett aktuális betöltetlen állások száma.

Gazdasági tevékenységtípusok szerint a feldolgozóipari vállalkozásoknál (30,6%), a nagy- és kiskereskedelemben (12,0%),

valamint a szállításban (10,2%) volt a legtöbb betöltetlen állás - jelentette a Kárpátaljai Megyei Foglalkoztatási Szolgálat sajtóosztálya.

Szakmacsoportok szerint: a legnagyobb munkaadói kereslet a szerszámos szakmunkások iránt volt megfigyelhető - 24,1% (varrónő, famegmunkáló gépkezelő, kábelkötő, pék).

A kereskedelem és szolgáltatás területén dolgozók - 15,7% (eladó, szakács, pincér, járőrszolgálati rendőr (felügyelő), csapos); szakképzetlen munkavállalók - 15,2% (fűtő, segédmunkás, takarító, rakodó); berendezések és gépek karbantartásával, üzemeltetésével foglalkozó dolgozók - 14,7% (járművezető, az elektromos elemek előkészítő és forrasztó automata vonalának kezelője, kazánházi kezelő, csiszoló).

Szakemberekből is hiány van - 9,5% (könyvelő, villanyszerelő, ápoló); professzionális szakemberek - 8,8% (ellenőr, tanár, mérnök);

alkalmazottak, vezetők, - 5,4% (postavezető, raktárvezető, üzletvezető), műszaki személyzet - 5,4% (adminisztrátor, kereskedési pénztáros, postás, postakezelő, jegypénztáros). 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés