Karpat.in.ua
| 2021. 10. 26. – 11:48 | Ukrajna |
Elmondása szerint a képviselő testületben is vannak „oltásellenesek”.  Fotó: Internet

Hirdetés

Jó lenne, ha az ukrán Parlament elnöke megtiltaná a beoltatlan képviselőknek, hogy a belépjenek parlament épületébe, jelentette ki Olekszij Danilov, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a „Szólásszabadság az ICTV-n” című műsorban, írja a Karpat.in.ua.

Egyben megjegyezte, a képviselők között vannak oltásellenesek.

Elmondása szerint ezek az emberek ahelyett, hogy meggyőznék az embereket, hogy vegyék fel a védőoltást, ellenkező álláspontot képviselnek.

Danilov megjegyezte: „Az első dolog, amit most meg kell tenni, nem tudom, hogy ez mennyire valósítható meg, de a Parlament elnöke megtiltja, hogy a be nem oltott emberek bemenjenek.” Elmondása szerint ezek a tilalmak nem csak a parlamentbe való bejutásra vonatkoznának.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter azzal dicsekedett, hogy a minisztérium alkalmazottainak 95%-a be van oltva. Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet a kormányban az beoltottsággal elmondta,

hogy „a legtöbben” felvették a védőoltást.

Ljasko emlékeztetett, Ukrajnában november 8-án lép életbe a beoltatlan személyek tevékenységének tilalma számos szakmában, amelynek listáját a kormány határozza meg. Korábban a tárcavezető elmondta, hogy a koronavírus fertőzést követően kialakult immunitás nem véd a Covid-19 törzsei ellen.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés