Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 26. – 09:30 | Ukrajna |
Az elmúlt vasárnap Visk 1800 lelket számláló reformtus népe a meghívott vendégekkel azért gyűlt össze, hogy hálát adjon a Mindenhatónak. Fotó: Kovács Elemér

Hirdetés

Közös hittel, egy akarattal - Hálaadó istentisztelet Visken; Ellenőrizni fogják az ékszer vásárlókat Ukrajnában; Aresztovics rakétákkal fenyegette meg Putyint; Zerkal: Az ukrán tározókban több földgáz van, mint az európaiakban; Csaknem 300 kg kendert foglaltak le Kárpátalján (Video). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 25-én.

Közös hittel, egy akarattal - Hálaadó istentisztelet Visken

Alig több mint egy évvel ezelőtt, 2020. október 5-én óriási vihar tombolt Visken és környékén, az itt élők közül szinte mindenkinek keletkezett kisebb-nagyobb kára. A természet hatalmas pusztítást végzett a 750 éves, többször átépített református templom tetőszerkezetében is. Beázott az 1748-ban készült festett kazettás mennyezet, a falak átnedvesedtek, a bútorzat és a padlózat jelentős mennyiségű vizet kapott. A helybeli hívek példamutató gyors összefogásának és az isteni gondviselésnek köszönhetően az ítéletidő másnapján sikerült fóliával befedni a tető északi oldalán keletkezett hatalmas, 250 négyzetméteres lyukat. Az elmúlt vasárnap Visk 1800 lelket számláló reformtus népe a meghívott vendégekkel azért gyűlt össze, hogy hálát adjon a Mindenhatónak.

Ellenőrizni fogják az ékszer vásárlókat Ukrajnában

Ukrajnában a Legfelső Tanács adóbizottságának elnöke, Daniil Hetymancev úgy véli, ha "a polgárok nem kezdenek el "fehér módon" élni és dolgozni, akkor elveszítjük az országot". Kifejtette: ha valaki nem akar élni az adóamnesztiával, és a "többlet" vagyon és pénzeszköz 5 százalékát befizetni, akkor a jövőben gondjai lesznek az adóhatósággal, amikor több mint 400 ezer hrivnya összegű vásárlást hajt végre. Hozzátette azt is, hogy a törvényjavaslatnak be kell vezetnie az adóellenőrzés közvetett módszereit is, amikor az adóhivatal felméri az adózó vagyonát - autókat, ingatlanokat, összehasonlítva azok értékét az adószolgálat által ismert személy jövedelmével.

Aresztovics rakétákkal fenyegette meg Putyint

Olekszij Aresztovics, a háromoldalú kapcsolattartó csoport ukrán delegációjának elnöke megfenyegette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy ukrán rakétákat küld Moszkvába. A tisztviselő így kommentálta Putyin kijelentését a NATO ukrajnai jelenlétéről. A tisztviselő elmondása szerint a NATO-erők kiképzési küldetések részeként Ukrajna területén tartózkodnak, ahol közös gyakorlatokat végeznek. Csak idén 25 gyakorlatot terveznek.

Zerkal: Az ukrán tározókban több földgáz van, mint az európaiakban

Ukrajna tározóiban több földgáz van, mint az európai országokéban, de ennek egy része az európai exportőröké – közölte Olena Zerkal, az energetikai miniszter tanácsadója egy szombati rádióinterjúban. A jelentés szerint Zerkal a Szabadság Rádiónak nyilatkozva elmondta: „a mi gáztározóink jobban fel vannak töltve, mint az európaiak. Mindazonáltal ennek a fölgáznak nem az egésze Ukrajna tulajdona.” Kiemelte, éppen ezért kell most tárgyalni az európai exportőrökkel, hogy az ő gázuk Ukrajnában maradhasson.

Csaknem 300 kg kendert foglaltak le Kárpátalján (Video)

Kárpátalján a Nagyszőlősi Kerületi Rendőrség munkatársai operatív intézkedések során kábítószer-bűncselekményen értek egy nagypaládi lakost. A gyanúsított lakóhelyén bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak és nagy mennyiségű kannabisz-ültetvényt találtak. A nyomozás során az információ beigazolódott - a 44 éves férfitól a rendőrök 61 szár nyers növényt és csaknem 300 kilogramm szárított kannabiszt foglaltak le. Valamennyi lefoglalt tárgyi bizonyítékot szakértői vizsgálatra továbbították. A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.