HáziPatika.com

| 2021. 10. 27. – 20:11 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A benőtt szőrszálak nemcsak kellemetlenek, hanem túl szép látványt sem nyújtanak. Mivel a probléma a férfiakat és a nőket is egyaránt érinti, mindenkinek jól jöhet néhány arra vonatkozó tipp, hogy hogyan lehet elkerülni a szőrbenövést.

A szőrbenövés megakadályozásának legbiztosabb módja egyébként az, ha nem borotválunk és nem is gyantázunk, de ez sokak számára elképzelhetetlen - éppen ezért érdemes megfogadni a Brightside oldalán összegyűjtött tippeket és tanácsokat - írja a Házipatika.com.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy mielőtt borotválkozni kezdünk, készítsük elő a bőrünket. Mossunk arcot meleg vízzel, ha a testünket készülünk szőrteleníteni, akkor pedig zuhanyozzunk vagy fürödjünk meleg vízben. A bőrünk legyen tiszta, az arcunkon használjunk valamilyen tisztítót, és az is nagyon jót tehet, ha valamilyen hámlasztót vagy bőrradírt alkalmazunk. Ez segít puhítani a bőrt, és eltávolítani a felesleges elhalt hámsejteket. A rendszeres hámlasztás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni, mivel a szőrbenövés egyik legfőbb oka az, ha túlságosan vastag az elhalt szaruréteg.

Gyakori kérdés, hogy a szőr növekedésével ellentétes, vagy megegyező irányba kell-e borotválkozni. Nos, mindkét módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai - a bőrünk típusa segíthet a döntésben. Ha a szőrnövekedés irányával ellentétesen borotválkozunk, akkor simább lesz a végeredmény, ha megegyező irányba, akkor viszont sokkal kisebb az esély a bőrirritációra.

Hanyagoljuk a csipeszt

Sokan éreznek kényszert arra, hogy a benőtt szőrszálakat csipesszel távolítsák el. Csakhogy ez nem valami jó ötlet, mert nemcsak a gyógyulási folyamatot lassíthatja le, de még a fertőzések esélyét is megnöveli. A legjobb a benőtt szőrszálra meleg borogatást tenni, mert ez segíteni fog abban, hogy magától kilökődjön. Az is fontos, hogy ha valahol benőtt szőrszálunk van, akkor azt a területet ne gyantázzuk, csak az után, ha már elmúlt a benövés.

Sokan húzzák, feszítik a bőrüket borotválás közben, hogy igazán precízen tudjanak szőrteleníteni, de akinek érzékeny a bőre, illetve hajlamos a szőrbenövésre, az jobb, ha nem tesz ilyet, mert már ezzel is növeli az esélyét annak, hogy később ne kelljen benőtt szőrszálakkal küzdenie.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.