Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 27. – 09:30 | Ukrajna |
Ennek értelmében az átlagos szállítási tarifa az egész országban emelkedhet a jelenlegi köbméterenkénti 1,44 hrivnyáról 4,14 hrivnyára. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a gázszállítás díjának négyszeresét vezetnék be; Zelenszkij: Ukrajna mindig mindent visszaszerez: először a szittya aranykincseket, utána a Krímet; Ukrajnában november 8-tól felfüggesztik munkájukból az oltatlan tanárokat; Putyin orosz állampolgárságot adományozott Natalia Oreirónak; Ukrajnában egyre több régió kerül vörös besorolásba. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 26-án.

Ukrajnában a gázszállítás díjának négyszeresét vezetnék be

Ukrajnában a gázelosztó társaságok 2022. januárjától 30%-ról több mint 4-szeresére emelnék a gázszállítás díját. Ennek értelmében az átlagos szállítási tarifa az egész országban emelkedhet a jelenlegi köbméterenkénti 1,44 hrivnyáról  4,14 hrivnyára. Az egyik megyei gáztársaságnál arról nyilatkoztak, hogy ezek csak a 2022-es díjtervezetek, amelyeket még a szabályozóhoz sem nyújtottak be megfontolásra. Ezenkívül a végleges jóváhagyott árak általában lényegesen alacsonyabbak, mint a vállalatok által kínált árak.

Zelenszkij: Ukrajna mindig mindent visszaszerez: először a szittya aranykincseket, utána a Krímet

Ukrajna mindig mindent visszaszerez: először a szittya aranykincseket, majd az ideiglenesen megszállt Krímet – írta Volodimir Zelenszkij elnök Twitter-oldalán kedden, miután az Amszterdami Fellebbviteli Bíróság végleg Ukrajnának ítélte a krími eredetű szittya aranykincseket. A jelentés szerint Zelenszkij bejegyzésében köszönetet mondott a holland bíróságnak „igazságos döntéséért, amire Ukrajna régen várt”. Ugyancsak megköszönte a Külügyminisztériumnak és a Kulturális Minisztériumnak a közreműködésüket a per Ukrajna általi megnyerésében.

Ukrajnában november 8-tól felfüggesztik munkájukból az oltatlan tanárokat

Ukrajnában a be nem oltott tisztviselőket és tanárokat már november 8-ától felfüggesztik munkájukból. Ez azokra a munkavállalókra vonatkozik, akiknek kötelező a Covid-19 elleni védőoltás. A felfüggesztés a vezető parancsának vagy határozatának kiadásával történik. A felfüggesztés időtartama az azt kiváltó okok megszüntetéséig tart. A kivétel azokra a munkavállalókra vonatkozik, akiknél abszolút orvosi ellenjavallatok vannak a Covid-19 elleni védőoltásra.

Putyin orosz állampolgárságot adományozott Natalia Oreirónak

Orosz állampolgárságot adományozott Natalia Oreiro uruguayi-argentin énekes- és színésznőnek Vlagyimir Putyin orosz elnök. Vlagyimir Putyin több, mint két évtizedes elnöksége során több híresség is kapott orosz állampolgárságot. A legismertebb közülük talán Gérard Depardieu francia és Steven Segal amerikai színész. A színésznő tavaly júniusban folyamodott a honosításért, miután a Buenos Aires-i orosz nagykövetségen a készülő látogatásával kapcsolatos formaságokat intézett, megkérdezték tőle, hogy nem akar-e orosz állampolgár lenni. A színésznő igent mondott.

Ukrajnában egyre több régió kerül vörös besorolásba

Ukrajnában hamarosan már 13 megye lesz a járványhelyzet szerinti legsúlyosabb, vörös besorolásban, ami már több, mint az ország régióinak fele - jelentette ki Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a keddi sajtótájékoztatóján. A tárcavezető szavai szerint mostanra "fenyegetően felgyorsult" a kórházi ellátásra szoruló, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegek számának emelkedése. Egyes régiókban, mint például Donyeck és Zaporizzsja megyékben az oxigénterápiás ágyak kihasználtsága már elérte a 80 százalékot.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés