Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 27. – 07:31 |
Ukrajnában a településeken a sebességkorlátozás megsértéséért javasolják a sofőröktől a vezetői jogosítvány megvonását. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában a településeken a sebességkorlátozás megsértéséért javasolják a sofőröktől a vezetői jogosítvány megvonását.

Ilyen javaslatot tettek a parlamenti képviselők, amit már nyilvántartásba is vettek

- számol be az RBC Ukrajna hírportál a Legfelső Tanács honlapjára hivatkozva.

A kezdeményezést Fedir Veniszlavszkij,  a Nép Szolgája párt parlamenti képviselője nyújtotta be. Maga a 6214-es számú törvényjavaslat, amelynek címe Törvénytervezet az ukrán közigazgatási szabálysértési törvénykönyv 122. cikkének módosításáról (a településeken a megengedett sebesség túllépése miatti felelősség növeléséről)" 2021. október 22-én került bejegyzésre.

A törvényjavaslat indoklása szerint új, szigorú szankciókat javasolnak bevezetni azokkal a járművezetőkkel szemben, akik településen belüli vezetés közben túllépik a megengedett sebességet.

A büntetések gyorshajtásért a településeken az alábbiak:

  • a településeken a megengedett sebesség túllépése több mint 30 km/h-val 1700 hrivnya pénzbírsággal járna;
  • a településeken a megengedett sebesség túllépése több mint 50 km/h-val. Büntetés - a járművezetési jogától való megvonás 3-6 hónapra;
  • a településeken megengedett sebesség túllépése több mint 70 km/órával. A büntetés a járművezetési jogától való megvonás 6 hónaptól egy évig terjedő időtartamra.

Mint tudjuk, a településeken 50 km/h-s határ van (kivéve bizonyos 80 km/h-s korláttal rendelkező, megfelelő útjelző táblával kiemelt szakaszokat). A gyorshajtásért kiszabott büntetés két fokozatú - 20 vagy 50 km/h, és attól függetlenül érvényes, hogy hol történt a szabálysértés - a településen vagy azon kívül.

Most, ha a sebességhatárt 20 km/h-val túllépik, a bírság 340 hrivnya, 50 km/h esetén pedig 1700 hrivnya.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.