Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 28. – 09:30 | Ukrajna |
A gyermek november végén vagy december elején válhat anyával.  Fotó: Internet

Hirdetés

A legfiatalabb kismama Ukrajnában: 11 évesen lett várandós egy lány Kárpátalján; Földrengés volt Nagyszőlős területén; Kárpátalján 10 lélegeztetőgépen kezelt beteg közül 1 éli túl a covidot; Ukrajnában már 15 megyét soroltak vörös kategóriába; Ukrajnában a gyorshajtás miatt bevonhatják a jogosítványt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 27-én.

A legfiatalabb kismama Ukrajnában: 11 évesen lett várandós egy lány Kárpátalján

Kárpátalján találták meg Ukrajna legfiatalabb kismamáját – a 11 éves várandós lány a Beregszászi járásban lakik. A gyermek november végén vagy december elején válhat anyával. Mihajlo Papis beregszászi újságíró Facebook-oldalán "szenzációsnak" nevezte az esetet, cinizmusával felháborította a felhasználókat. Az újságíró azt írta, hogy hamarosan Ukrajna legfiatalabb édesanyjával "híressé válik" a Beregszászi járás. Mihajlo Papis kórházi forrásból tudta meg, hogy a lány még csak 11 éves és gyermeket vár.

Földrengés volt Nagyszőlős területén

Kárpátalján ismét földmozgásokat észleltek, ezúttal Nagyszőlős területén. A földrengés forrása a kárpátaljai Nagyszőlős területén volt, 7 km-es mélységben. A besorolás szerint a földrengés alig észrevehető, de a város és a környező települések lakói közösségi oldalakon arról számoltak be, hogy érezték a földrengést, sőt, néhányan meg is ijedtek. A számítások szerint az ingadozást csak azok az egyének érzik, akik nyugalomban vannak a szobában, különösen a felső emeleteken.

Kárpátalján 10 lélegeztetőgépen kezelt beteg közül 1 éli túl a covidot

Kárpátalján tíz lélegeztetőgépekre kötött betegek közül általában egy éli túl. Ilyen adatokat közölt a Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció sajtószolgálata, s fotókat is közzétett a covid-kórház intenzív osztályáról. Bár Kárpátalja még mindig a sárga karanténzónában van, sok beteg állapota kritikus, és oxigénterápiára vagy lélegeztetőgépre szorul. "Vannak dolgok, amiket nem akarunk tudni, amelyekre nehéz ránézni, és azt gondoljuk, hogy soha nem fognak megérinteni minket" - jelentette ki Anatolij Poloszkov, Kárpátalja kormányzója.

Ukrajnában már 15 megyét soroltak vörös kategóriába

Ukrajnában újabb hét megyével bővült a járványhelyzet szerinti legsúlyosabb, vörös kategóriában lévő régiók száma, így már a megyék túlnyomó többsége, 24-ből 15 lesz ebben a kategóriában- közölte szerdán Oleh Nemcsinov kabinetminiszter. A kormány válságstábjának döntése értelmében a hét új régióban október 30-tól lépnek életbe a kategóriára vonatkozó korlátozások. Az ide sorolt térségekben csak azok látogathatják a mozikat, színházakat, múzeumokat, bevásárló- és szórakoztató központokat, vendéglátóipari egységeket, piacokat, edzőtermeket és uszodákat, akik megkapták a védőoltás mindkét adagját.

Ukrajnában a gyorshajtás miatt bevonhatják a jogosítványt

Ukrajnában a településeken a sebességkorlátozás megsértéséért javasolják a sofőröktől a vezetői jogosítvány megvonását. Ilyen javaslatot tettek a parlamenti képviselők, amit már nyilvántartásba is vettek. A törvényjavaslat indoklása szerint új, szigorú szankciókat javasolnak bevezetni azokkal a járművezetőkkel szemben, akik településen belüli vezetés közben túllépik a megengedett sebességet.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés