Karpat.in.ua
| 2021. 10. 28. – 15:00 | Ukrajna |
Fenyegető méreteket öltött Ukrajnában azoknak a gyermeknek a köre, akik nincsenek beoltva gyermekbénulás ellen. Fotó: Internet

Hirdetés

Fenyegető méreteket öltött Ukrajnában azoknak a gyermeknek a köre, akik nincsenek beoltva gyermekbénulás ellen, sok év után visszatért az országba a poliomielitisz, egy 17 hónapos csecsemő kapta el a veszélyes fertőzést – jelentette ki Ihor Kuzin országos közegészségügyi főorvos, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a Technogén-környezetbiztonsági és Rendkívüli Helyzetek Állami Bizottságának ülése határozatot fogadott el, amelyben utasította a megyei állami adminisztrációk vezetőit,

hogy intézkedjenek a nem immunizált gyermekek poliomielitisz elleni beoltásáról 5 éves korig bezárólag.

Ezenkívül egész Ukrajnában megerősítik a gyermekbénulásos esetek járványügyi felügyeletét.

Mint Kuzin hangsúlyozta, „sürgősen meg kell erősítenünk a többi gyermek védelmét, akik mostantól ki vannak téve a fertőzés veszélyének. A kicsik 5 éves korig legfogékonyabbak a gyermekbénulásos fertőzésre.”

Hozzátette, hogy az október 1-jei állapotoknak megfelelően az egyéves kor alatti gyermekeknek mindössze 57,9%-a van immunizálva a poliomielitisz elleni vakcina három adagjával.

Kárpátalján ez a mutató csupán 49,7%.

A gyermekbénulás elleni nyájimmunitás kialakításához az átoltottságnak 95%-nak kell lennie.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés