Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 28. – 17:00 | Kárpátalja |
A munkácsi Szent Erzsébet szeretetkonyha várja a jólelkű adakozók felajánlásait. Fotó: a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A munkácsi Szent Erzsébet szeretetkonyha és melegedő 21 éves működése óta talán a legnehezebb időket tapasztalja.

Egyrészt a több éve tartó ukrajnai válság, a reformok miatt, másrészt a járványügyi helyzet miatt, amikor nem zárhatnak be, nem hagyhatják éhezni az egyre több szegény embert - írja a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány közösségi oldalán. 

Megtudhattuk, hogy

a napi 40-50 adag meleg étel egy részét kihordják az otthonukban szenvedő betegeknek, időseknek, a többit az emberek viszik el eldobható edényekben.

A járványügyi helyzet miatt naponta alaposabb tisztasági körülményeket igyekeznek megteremteni, fertőtleníteni. Az ingyenkonyhán többnyire nyugdíjas hölgyek önkéntesen dolgoznak. A beosztásuk szerint ők hetente egy napjukat feláldozzák a szegények szolgálatára.

Kiemelték, hogy szerdánként katekézisek keretében egy pszichológus hitoktató lelki beszélgetéseket és foglalkozásokat folytat a lelkes látogatókkal.

A melegedő fürdőszobájában lehetőség van a szegények részére mosakodásra és ruháik mosására. Valamint a ruházati adományokból rendszeresen öltöztetik a rászorulókat.

Ágyneműt, bútort, meleg ruhát, gyógyszert, gyógyászati segédeszközöket, felnőtt pelenkát, stb. osztanak vagy segítenek közvetíteni, szállítani.

"Igyekszünk a rászorulóinkat emberi méltóságukban megtartani" - írják.

Emiatt a szeretetkonyha munkatársai nagyon hálásak minden adományért.

Továbbra is sok áldásért és kegyelmekért imádkozunk az Úrhoz a jólelkű adakozók számára - áll a bejegyzésben.

A munkatársak kérnek mindenkit, ha módjukban áll és szeretnék támogatni a kárpátaljai nehéz sorsú embereket, az alapítványnál megtehetik az alábbi számlaszámon: 11991102 - 02119070 - 00000000.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés