Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 29. – 08:46 | Kárpátalja |
Kárpátalján, a munkácsi járási Pataktanya (Плоский Потік) településen egy tragikus tűzeset történt. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján, a munkácsi járási Pataktanya (Плоский Потік) településen egy tragikus tűzeset történt.

Erről az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának sajtószolgálata számolt be.

A sürgősségi mentőszolgálathoz október 28-án kijevi idő szerint 21 óra 14 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pataktanyán, egy földszintes épületben keletkezett tűz. A tüzet a ház mellett elhaladó autó sofőrje vette észre.

A férfi meglátta a lakás égő tetőjét, és azonnal hívta a 101-es segélyhívó számot.

A helyszínre a szolyvai és a polenai tűzoltóság munkatársai érkeztek ki. A szomszédok figyelmeztették a tűzoltókat, hogy emberek lehetnek a házban, így a mentősök a 62 éves háztulajdonos holttestét találták meg a szobában.

Aztán 22 óra 20 perckor a tüzet lokalizálták, 23 óra 11 perckor pedig teljesen eloltották.

A romok alatt a tűzoltók megtalálták a háziasszony 4 éves unokájának holttestét.

A bűnüldöző szervek jelenleg vizsgálják a tűz okát. Tart a kárfelmérés, a tűzben ugyanis egy 64 négyzetméteres fapadló és háztartási tárgyak pusztultak el.

Hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen tragédia, a mentősök arra kérik az állampolgárokat, hogy szigorúan tartsák be a fűtőberendezések - mind a gáz-, mind az elektromos -, valamint a kályhafűtés használatára vonatkozó szabályokat.

Ne használjanak tanúsítvánnyal nem rendelkező eszközöket, ne helyezzenek fűtőtesteket gyúlékony anyagok közelébe, és mindig kapcsolják ki, amikor elhagyják a házat. Kályhafűtés esetén rendszeresen tisztítsák meg a kéményt a koromtól, ne használjanak repedt kályhát, mindig figyeljék a tűzteret, és ne szárítsanak ruhákat forró felületen.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés