Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 29. – 08:35 |
A dél-lengyelországi sziléziai vajdaság Gliwice városában a minap építési munkálatok közben meghalt egy ukrán állampolgár. Fotó: Internet

Hirdetés

A dél-lengyelországi sziléziai vajdaság Gliwice városában a minap építési munkálatok közben meghalt egy ukrán állampolgár.

Az ukrán férfit föld borította be egy mély gödörben,

a mentősök csak hosszú órák után tudták kiemelni a holttestet a föld alól – írja az Ukrinform.ua hírportál a sziléziai vajdaság rendőrségére hivatkozva.

A rendőrség szerint a 33 éves ukrán férfi egy mély gödörben dolgozott, amikor október 27-én földcsuszamlás történt.

A vészhelyzet helyszínére azonnal kihívták a mentősöket és Jastrzębie-Zdrój város tűzoltóságának egy speciális csoportját. A mentést kézzel végezték, mivel ilyen helyzetekben tilos a nehézgépek bevonása.

Helyi idő szerint 17 óra 30 perc körül a mentősöknek sikerült megtalálniuk a férfit, de csak este 8 órakor emelték a felszínre.

Sajnos az orvosok már csak az ukrán férfi halálát állapították meg.

Az információk szerint a mentési munkálatokat újabb földcsuszamlás veszélye mellett hajtották végre.

Az ügyész és a munkaügyi felügyelet képviselői a helyszínre érkeztek. A rendőrség szerint az ukrán állampolgár ideiglenesen a Gliwicétől nem messze fekvő Zabrze városában élt.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tragikus esemény okait és körülményeit, valamint az ukrán állampolgár foglalkoztatásának formai vonatkozásait.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.