Bien.hu

| 2021. 10. 31. – 14:05 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Elég frusztráló tud lenni, ha éppen akkor történik valami váratlan – megfájdul a fejed, megkezdődik a menstruációd - a munkaidő alatt, amikor nincs nálad semmi, amivel kezelhetnéd magad. Apropó, mi az, hogy nincs nálad semmi? Hiszen a kezeid ott vannak. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a kézreflexológiát alkalmazva diszkréten és gyakorlatilag pillanatok alatt segíthetsz magadnak ezekben a helyzetekben is.

Fejfájdalom ellen

A masszírozást mindig a jobb kezeden kezdd, és csak utána térj át a balra. Először gyakorolj erős nyomást a bal kezed hüvelykujjával a jobb kezed hüvelykujjának csúcsára az agy reflexpontjára. Aztán hernyózó mozdulatokkal masszírozd végig a gerincvonalat, vagyis közvetlenül a csuklóránc feletti részt, a tenyered legalján a kisujj felőli oldalnál kezdve, aztán végig a hüvelykujjad külső oldalán, egészen annak hegyéig - írja a bien.hu.

Idegesség és pánikroham esetén

Masszírozd át a rekeszizom vonalát (diafragma) a kisujjtól a mutatóujj felé. Ezt követően kezeld a tenyereden az elfeletti szakaszt - vagyis a tüdő reflexzónáját -, a rekeszvonaltól az ujjtövek irányába haladva. Aztán a kézháton pedig éppen az ellenkező irányba simítsd végig a tüdő zónáját.

Hát és nyakfájás kezelése

A tartós szellemi megerőltetés és a hosszadalmas ülő munka során felgyűlik a feszültség a nyak, a vállak illetve hát területén. Ebben az esetben nagyon hasznos, ha átdörzsölöd a tenyér alján és a hüvelykujj proximális oldalán futó gerincvonalat. Aztán pedig ajánlott rátérned a váll zónájára, ami a kisujjadon illetve az alatt található egy ujjnyival. Csúsztasd végig a masszírozó ujjadat ezen a szakaszon egészen a kisujjad legtetejéig.

A szem megerőltetésének enyhítésére

A monitor vagy más hasonló dolog huzamosabb ideig tartó feszült figyelme megterheli, kifárasztja a szemet, elzsibbasztja az agyat és akár még fejfájást is előidézhet. Érdemes ezért kezelésbe venni néhány pontot, amik segítenek ellazulni. Kezdd azzal, hogy a kisujjtól kezdve végig masszírozod az ujjaidat. A mutató- és a középsőujjadnál időzz tovább, és morzsolgasd meg az ízületeket is.

Menstruációs fájdalmak

A méhet a csuklón, a hüvelykujj felőli oldalon érheted el, ezt a pontot kezeld először. A petefészkeket pedig éppen a csukló másik oldalán stimulálhatod. Végül a csuklón karkötőszerűen körbefutó méhkürtöt masszírozd meg.

 A védekezőrendszer aktiválása

Csippentsd hüvelyk- és mutatóujjad közé az ujjaid közötti hártyácskákat és határozott mozdulatokkal masszírozd át. Ezek a pontok segítik a nyirokrendszer megtisztulását és serkentik a védekezést.

Fáradtságűzés

Ha bármilyen okból napközben elbágyadsz, pl.: a monotonitás miatt vagy étkezés után, a következő fogásokkal frissítheted fel magadat. Nyomkodd meg az ujjbegyeidet, mert így serkented a koncentrálóképességet és javítod a fej vérellátását. Hernyózó mozdulatokkal masszírozd át az ujjaidat. Majd a tenyered alsó részét a kisujjfelőli oldalról a hüvelykujj felé masszírozd át hasonló módon. Végül dörzsöld át a gerinczónát.

A reflexológia egy valóságos csoda. Szerintem elképesztő gondolat volt így le(tér)képezni az emberi test részeit, szerveit és a hozzáférési pontjait olyan formában elhelyezni, hogy ennyire könnyen elérhetők és kezelhetők legyenek. Úgy gondolom, hogy ez csak is az érdekünkben történhetett. Éljünk ezzel a lehetőséggel. Mert működik.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.