Hirado.hu
| 2021. 10. 04. – 16:00

A cseh Sparta Praha 1–0-ra legyőzte a skót Rangerst csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. Egy korábbi UEFA-büntetés miatt nem lehettek drukkerek a prágai Generali Arénában, de közel 11 ezer, 14 év alatti gyermeket végül beengedtek a stadionba. A mérkőzést követően a brit sajtó abszurd rasszizmusváddal illette a gyermekeket, akik – a leírások szerint – az egész meccsen fütyülték Glen Kamarát, a glasgow-iak játékosát.

A Sparta közleményben reagált és kiállt szurkolói mellett – írta a Hirado.

A lap azt írta, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) augusztusban szabott ki büntetésképpen egy zárt kapus mérkőzést a cseh Sparta Prahára, miután a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában,

a Monaco elleni meccsen rasszista bekiabálásokat tapasztaltak a nézőtérről Aurélien Tchouaménivel szemben.

Emiatt nem léphettek be felnőtt szurkolók csütörtökön a prágai Generali Arénába a skót Rangers elleni El-csoportmeccsen. Az európai szövetség azt azonban engedélyezte, hogy 14 év alatti gyermekek bemehessenek a stadionba – végül csaknem 11 ezren gyűltek össze.

A meccset 1–0-ra a Sparta nyerte meg, ám a brit sajtó nem ezzel volt elfoglalva a lefújást követően: a hazaiak 14 év alatti szurkolóiba szálltak bele, rasszizmussal vádolva őket.

Arról írtak, hogy a vendégek középpályását, Glen Kamarát jóval többször fütyülték ki, mint a Rangers többi játékosát, majd amikor a 74. percben kiállították a finnt, akkor pfujolni kezdtek a drukkerek. A vendégek vezetőedzője, Steven Gerrard a mérkőzés után csak annyit mondott, hogy az elhangzott vádakat nem tudja megerősíteni, mert a találkozó eseményeire koncentrált.

A Sparta Praha pénteken közleményben reagált a gyerekek ellen irányuló rasszizmusvádakra.

„Teljességgel hihetetlen, hogy egy ilyen mérkőzést követően az ártatlan gyermekek elleni támadásokkal, rasszizmus megalapozatlan vádjával kell szembenéznünk. Fiatal szurkolóinkat rengeteg sértés érte a közösségi médiában, ez elfogadhatatlan és nevetséges. Helytelenül írják le a rajongóink viselkedését, még a hatéves gyermekeket is rasszizmussal vádolják, akiknek fogalmuk sincsen a fogalomról, ez szemtelenség. A klub igazgatósága, a játékosok és edzők nevében szeretnénk köszönetet mondani a gyerekeknek, akik csodálatos és egyedi hangulatot teremtettek. Ez a mérkőzés bekerül a klubtörténelembe, de pozitív értelemben” – zárult a Sparta Praha közleménye.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek