Közélet | 2021. 10. 04. – 10:30 |
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában tartotta vasárnap éves közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezete.

Hirdetés

Éves közgyűlését tartotta Beregszászban a KMKSZ BKSZ - Maradni és megmaradni; Közel kétmilliárd forintért árulják Rubik Ernő egykori álomotthonát; Beszélgetés Szabó Árpád igazgatóval - Kultúraörökítés a BMG-ben; Hiába állt egész délután a benzinkúton Cristiano Ronaldo luxusautója; Gyógy- és fűszernövények a kertjeinkben - A homoktövis termesztése (I/2.). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 2-3-án.

Éves közgyűlését tartotta Beregszászban a KMKSZ BKSZ - Maradni és megmaradni

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában tartotta vasárnap éves közgyűlését a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Beregszászi Középszintű Szervezete, amely már a 32. volt a sorban. A napjainkban 10 100 főt számláló szervezet 34 alapszervezetből áll, a mostani tanácskozáson 87 küldött vett részt. A Himnusz eléneklését követően, elnöki beszámolója előtt, Sin József megemlítette, hogy a pódiumon egy széket üresen hagytak Brenzovics László számára, aki minden bizonnyal most is jelen lenne, ha nem folyna ellene közel már egy éve alaptalan és jogtalan eljárás.

Közel kétmilliárd forintért árulják Rubik Ernő egykori álomotthonát

Több mint 1,7 milliárd forintért árulják Rubik Ernőnek, a bűvös kocka feltalálójának egykori, II. kerületi otthonát. Az impozáns medencés villát a főváros egyik legszebb ingatlanjaként hirdetik. A háromszintes családi villában csak az amerikai konyhás nappali önmagában 139 négyzetméteres. A pince szintjén van egy wellnessrész is, szaunával, edzőteremmel. A  földszinten panorámás, úszómedence készült. A tulajdonos, aki a Blikk szerint Rubik Ernő, 1,73 milliárd forintot kér érte.

Beszélgetés Szabó Árpád igazgatóval - Kultúraörökítés a BMG-ben

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium 30 évvel ezelőtt, 1991. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit a tudásra vágyó tehetséges gyerekek előtt. Az eltelt évek alatt számos változáson ment keresztül az intézmény, mely az oktatási reform következtében 2021-től Beregszászi Bethlen Gábor Líceum néven működik tovább, legfontosabb célja azonban ma is a tudás és kultúránk maradéktalan átadása. 

Hiába állt egész délután a benzinkúton Cristiano Ronaldo luxusautója

Miközben Cristiano Ronaldo a Villarreal elleni Bajnokok Ligája-meccsre készült, a játékos sofőrje tankolni próbált, de nem járt sikerrel. Cristiano Ronaldo luxusautója, a majdnem 100 millió forintot érő Bentley hiába állt majdnem hét órát egy manchesteri benzinkúton, nem érkezett meg a tartálykocsi, így nem járt sikerrel. A Bentley helyi idő szerint délután 2 körül parkolt be a kútra, és majdnem este 9 volt, amikor a sofőr végül dolgavégezetlenül távozott.

Gyógy- és fűszernövények a kertjeinkben - A homoktövis termesztése (I/2.)

A homoktövis termesztésével foglalkozó cikkünk előző részében megismerkedhettünk magával a növénnyel, annak nagyszerű beltartalmi tulajdonságaival és a legismertebb fajtáival. A cikk folytatásaként pedig a növény igényeit és telepítésével kapcsolatos tudnivalókat szeretnénk bemutatni. Mielőtt belevágnánk a homoktövis telepítésébe, szem előtt kell tartanunk a növény környezeti és egyéb igényeit, majd nem utolsó sorban figyelnünk kell arra, hogy egy szélbeporzású (kétlaki) hím- és nőivarú növényről van szó, amellyel a telepítés alkalmával mindenképpen számolnunk kell!

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.