Politika | 2021. 10. 04. – 12:01 |
A Kijevben 2021. október 12-én összeülő Ukrajna–Európai Unió csúcsértekezleten Ukrajna gyakorlati integrációját érintő több áttörő döntés fog születni – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

A Kijevben 2021. október 12-én összeülő Ukrajna–Európai Unió csúcsértekezleten Ukrajna gyakorlati integrációját érintő több áttörő döntés fog születni – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter hétfőn az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva, írja a Karpat.in.ua.

Mint az ukrán diplomácia vezetője elmondta: „több konkrét áttörő döntés lesz, amelyek a mi gyakorlati integrációnkat fogja érinteni.”

Hozzátette, ez az integráció konkrét gazdasági hasznot hoz az ukrán üzletnek és az állampolgároknak.

Kuleba kiemelte, hogy Ukrajna küzdeni fog azért, hogy európai perspektívát biztosítsanak számára, de megjegyezte, hogy „realisztikusan kell értékelni a küzdelem véghajráját”. „Kétségtelen, hogy mi az EU-tagságra „hajtunk”, követeljük az európai perspektíva számunkra történő biztosítását” – mutatott rá, megjegyezve, „úgy gondolom azonban, hogy realisztikusan kell értékelni a küzdelem fináléját és az EU készségét arra, hogy épp ezt a tézist vitassa meg az október 12-i csúcsértekezleten. Annál is inkább, mert mi ezért fogunk küzdeni.”

Ugyanakkor a külügyminiszter meggyőződését fejezte ki, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz.

„Semmi kétségem afelől, hogy Ukrajna a NATO tagja lesz. Ez politikai döntés, és idő, valamint az euroatlanti térségben egy időpillanatban létrejövő egyensúly kérdése” – mutatott rá Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.