Politika | 2021. 10. 04. – 14:09 |
Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem ellenezte a találkozót ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel, de nincsenek meg az előfeltételei a megtartásának – közölte Dmitrij Peszkov. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök soha nem ellenezte a találkozót ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel, de nincsenek meg az előfeltételei a megtartásának – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár hétfőn, adta hírül az rbc.ua hírportál a RIA Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua közöl.

A jelentés szerint Peszkov elmondta, hogy nincsenek meg az előfeltételei az elnöki találkozó év végéig történő megtartásának.

„Putyin elnök soha nem vetette el a találkozó lehetőségét, mi több, beszélt róla, hogy ő is szeretné a megtartását”

– erősítette meg.

A sajtószóvivő kiemelte, a találkozót megelőzően először azt kellene eldönteni, hogy a két elnök mit beszélhetne meg, és pont ebben a kérdésben – mutatott rá – az orosz fél egyelőre semmilyen előrelépést nem lát.

Zelenszkij sajtókonferenciáján megerősítette, hogy kész találkozni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ami szerinte a helyes irányba tett lépés lenne.

Mint fogalmazott, számára érthető, hogy az orosz fél, az orosz elnök környezete nem akarja, hogy Putyin részt vegyen a vele való találkozón négyszemközti formában,

mert az váratlan eredményt hozhat az oroszok számára.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.