Politika | 2021. 10. 04. – 07:50 |
Még egyszer megerősítem, hogy kész vagyok találkozni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és szerintem ez a helyes irányba tett lépés lenne – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

Még egyszer megerősítem, hogy kész vagyok találkozni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és szerintem ez a helyes irányba tett lépés lenne – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap sajtótájékoztatón, adta hírül a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zelenszkij pártja parlamenti frakciójának a Lemberg megyei Truszkavec fürdővárosba kihelyezett ülését záró sajtókonferencián elmondta, hogy amennyiben létrejönne a négyszemközti találkozója Putyinnal, akkor nem kellene konkrét napirendre összpontosítani.

„Úgy gondolom, lesz eredmény, mert az orosz népnek erre szintén szüksége van” – hangsúlyozta.

Mint kifejtette, kész arra, hogy az orosz elnökkel a normandiai formátum keretei között, és „elvben ma kész minden találkozóra” Putyinnal, mert az segít a donbászi tragédia és a Krím kérdéseinek megoldásában.

Az elnök kiemelte: „meggyőződésem, hogy ha Ukrajna holnap azt mondja, ne tárgyaljunk erről vagy arról a kérdésről, azzal közelebb lehet hozni a találkozót. Egyelőre azonban, szerintem, ezt nem engedhetjük meg magunknak.” Aláhúzta: „még egyszer megerősítem, hogy kész vagyok a találkozóra. Úgy vélem, ez helyes lépés lenne. Szeretnék találkozni Oroszország elnökével.”

Zelenszkij feltételezése szerint a Putyinnal való találkozójának az orosz fél számára megjósolhatatlan eredményei lennének.

Mint fogalmazott: „számomra érthető, hogy az orosz fél, az orosz elnök környezete nem akarja, hogy Putyin részt vegyen a velem való találkozón négyszemközti formában, mert az ilyen találkozó váratlan eredményt hozhat.”

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.