Politika | 2021. 10. 04. – 08:30 |
Ukrajnának nincs ideje addig várni, amíg az Európai Unió felveszi, ezért meg kell erősítenie a nemzetközi politikáját, és „pimasznak” kell lennie – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnának nincs ideje addig várni, amíg az Európai Unió felveszi, ezért meg kell erősítenie a nemzetközi politikáját, és „pimasznak” kell lennie – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök vasárnap pártja Truszkavecre kihelyezett frakcióülésén, adta hírül a Levij Bereg hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Zelenszkij a Nép szolgája párt parlamenti képviselői előtt felszólalva elmondta, hogy mind a hivatala, mind a Külügyminisztérium sokat tett Ukrajna nemzetközi alanyiságának a biztosításáért,

ami az idei év legnagyobb győzelme.

„Sokat, mégis keveset. Miért keveset? Megmagyarázom. Nekünk nincs időnk arra, hogy kivárjuk, amíg felvesznek bennünket az EU-ba, ahol azt mondják, várjunk még öt évet” – mutatott rá.

„Tudják, hogy nálunk háború van. Nem akarok panaszkodni. Úgy vélem, erősek vagyunk” – tette hozzá. Mint hangsúlyozta: „ma a politikánk „pimasz.”

Az elnök meggyőződését fejezte ki, hogy

erős nemzetközi politika és „pimaszság” nélkül senki nem fogja észrevenni Ukrajna előrehaladását.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.