Sport | 2021. 10. 05. – 10:30 |
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete első alkalommal szervezte meg a Beregszászi Kistérségi Labdarúgótornát. Fotó: Jakab Lajos

Hirdetés

Vasárnap az időjárás is kegyes volt az első ízben megrendezésre kerülő beregszászi kistérségi kispályás labdarúgótornához, amelynek Badaló adott otthont, hiszen annak ellenére, hogy már októbert írunk, szinte nyáriasan meleg időben léphettek fűre a csapatok.

Az alig néhány éve átadott helyi műfüves focipályának – amely azóta már esti meccsek lebonyolítására is alkalmas világítási rendszerrel bővült, és ennek a torna végén volt igazi jelentősége – egyébként ez volt az első igazi erőpróbája, hiszen ilyen rangos sporteseményt nem rendeztek még itt.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete által támogatott tornára végül 14 csapat nevezett (a csapatok 5+1 játékosokból álltak), és akadtak köztük olyanok is – Tiszaújlak, Nagypalád, Nevetlenfalu, Dercen, Beregrákos – , akik a Beregszászi kistérség határain kívülről próbáltak szerencsét.

Mint azt a sorsoláskor lapunknak Dankai Péter, a Badalói KMKSZ ISZ tagja, a torna ötletgazdája elmondta, a sok csapat miatt kénytelenek voltak 15 percesre csökkenteni a mérkőzések időpontját,

de így legalább minden csata kiélezett és élvezetes küzdelmet hozott.

A megnyitón sorrendben Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, Dobsa István, a KMKSZ ISZ elnöke és Jakab Lajos, a KMKSZ Badalói Alapszervezetének elnöke köszöntötte a résztvevőket, jó játékot, férfias küzdelmet, és sportszerű összecsapásokat kívánva a csapatok számára.

A két ötös és egy négyes csoportokból továbbjutók a folytatásban egyenes kiesési rendszerben folytatták a küzdelmeket, a jóval sötétedés után, villanyfény mellett zajló döntőt Badaló és Tiszaújlak vívta egymással, amelyben a vendégek diadalmaskodtak 1-0-ra.

Az újlakiak a különdíjak elhódításában is taroltak, hiszen

közülük került ki a torna legjobb játékosa (Vitalij Srjuba), gólkirálya (Palotás Szebasztián) és legjobb kapusa (Balázs Ferenc) is.

A különdíjasok oklevélben, az érmes csapatok emléklapban részesültek, és persze díszes kupákat is kaptak a maratoni focitorna elismeréseként. Emellett persze senki nem maradt éhesen, hiszen a futballpálya mellett hatalmas kondérban főtt a finom bográcsgulyás, amelyből minden résztvevő jóízűen falatozott a meccsek között.

Szalai Imre, Badaló elöljárója a díjátadást követően köszönetet mondott a KMKSZ ISZ-nek a torna támogatásáért, a helyi önkénteseknek, akik igyekeztek a környezetet is széppé varázsolni a tornára, és annak a reményének adott hangot, hogy ez a focitorna egy szép hagyománnyá válik majd, és a jövőben minden évben megrendezésre kerül.

(felvégi)

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.