Gazdaság | 2021. 10. 05. – 12:00 |
Mun Dzsein a Koreai Köztársaság elnöke a napokban kijelentette, hogy komolyan fontolóra veszik a kutyahús fogyasztásának betiltását. Fotó: Internet

Hirdetés

Mun Dzsein a Koreai Köztársaság elnöke a napokban kijelentette, hogy komolyan fontolóra veszik a kutyahús fogyasztásának betiltását, és hamarosan akár törvénybe is foglalhatják azt.

Habár a szokás már nem olyan gyakori, mint korábban, és inkább csak az idősebb emberek körében jellemző, ennek ellenére még mindig jópár étteremben és piacon hozzá lehet jutni az állatok húsához - írja az Origo.

Az egyébként fejlett és modern Dél-Korea pedig számos állatvédelmi csoport keresztüzében van emiatt.

Mun Dzsein, a Koreai Köztársaság elnöke szerint eljött az idő, hogy alaposan mérlegeljék a kutyahús-tilalom bevezetését."

Különösen azért, mert az országban a kutyák egyre kedveltebb háziállatok, és a társadalmi konszenzus, valamint több érdekképviseleti csoport is a tilalmat szorgalmazza. 

Az Aware állatjóléti csoport által megrendelt közvélemény-kutatás ebben a hónapban nyilvánosságra hozta, hogy a helyi válaszadók 78 százaléka szerint törvényileg tiltani kellene a kutya- és macskahús előállítását és értékesítését, valamint 49 százalékuk támogatná a fogyasztási tilalmát is.

A Realmeter közvélemény-kutató felmérésének eredménye alapján a lakosság 59 százaléka támogatná az emberi fogyasztásra szánt kutyavágás törvényi korlátozását.

Az 52 millió lakosú Dél-Koreában a becslések szerint 6 millió kutyát és 2,6 millió macskát tartanak.

Az ázsiai ország jogrendszerében eddig az állatokat úgy kezelték mint a tárgyakat, azonban az idei évben számos kezdeményezés indult el, és jelenleg egy olyan állatvédelmi törvény kidolgozása zajlik, amely érző lényként ismeri el az állatokat, és felhívja a figyelmet azok jólétének fontosságára, valamint komoly büntetéseket helyez kilátásba az állatkínzók ellen is.

Az állatvédő szervezetek üdvözölték a helyi igazságügyi minisztérium ezzel kapcsolatos tervét, egyúttal viszont a kutyahús betiltására vonatkozó törvényt is egyre sürgetik.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.