Mozaik | 2021. 10. 05. – 10:24 |
Mark Zuckerberg személyes vagyona néhány óra alatt több mint 6 milliárd dollárral csökkent. Fotó: Internet

Hirdetés

Mark Zuckerberg személyes vagyona néhány óra alatt több mint 6 milliárd dollárral csökkent, és ezzel rontott egy helyet a világ leggazdagabb embereinek listáján, miután a hétfő délutáni órákban leállt a Facebook, Instagram és a WhatsApp alkalmazás.

Az eladási hullám hatására hétfőn 4,9 százalékot zuhant a közösségi médiaóriás részvényeinek árfolyama, ami szeptember közepe óta mintegy 15 százalékos esést jelent – írták a Yahoo!Finance honlapjára hivatkozva a Hirado.

A részvények hétfői árfolyam-csökkenése Zuckerberg vagyonát 121,6 milliárd dollárra csökkentette,

amivel Bill Gates mögé, a Bloomberg Billionaires Index 5. helyére esett vissza. Az index szerint az elmúlt hetekben közel 140 milliárd dollárról esett vissza a vagyona.

A Facebook-részvények nem csak a hétfői leállás miatt estek: a Facebook-ot terhelő másik ügy a keddi kongresszusi meghallgatás, ahol egy korábbi termékmenedzser, Frances Haugen fog tanúskodni arról a döntéséről, hogy informátorrá vált, és belső adatokat szivárogtatott ki a Wall Street Journal amerikai nemzetközi napilapnak.

Egy vasárnap esti interjúban pedig bírálta a Facebook-ot, amiért a 2020-as elnökválasztás után „a profitot az emberek fölé helyezte”,

és nem tartotta fenn a félretájékoztatás elleni biztosítékokat.

Azóta már visszatértek a Facebook platformjai, a kiszivárgott cégtitkokról azonban a történelmi leállás sem vonja el a figyelmet.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.