Politika | 2021. 10. 05. – 08:00 |
Ukrajna azon dolgozik, hogy megtartsa a helyét az Európai Unió zöld országok listáján, de a kizárást nem kerülheti el. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna azon dolgozik, hogy megtartsa a helyét az Európai Unió zöld országok listáján, de a kizárást nem kerülheti el, ha jelentős mértékben megnő a koronavírusos megbetegedések száma – közölte Dmitro Kuleba külügyminiszter hétfőn az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek nyilatkozva, közli a a Karpat.in.ua.

Mint az ukrán diplomácia vezetője kifejtette, „azon dolgozunk, hogy megtartsuk Ukrajnát a listán, de ha a megbetegedések számának jelentős növekedését előidéző objektív körülmények alakulnak ki, ezt nem tudjuk megtenni.”

Mint emlékeztetett rá, Ukrajna már jelentős eredményeket ért el az ukrán covid védettségi igazolványok elismertetésének kérdésében.

A külügyminiszter az általa elmondottakra hivatkozva mindenkit arra szólított, mert – mint fogalmazott – a vakcina nemcsak az emberek egészségét jelenti, hanem a lehetőséget is a külföldi utazásokra még a pandémia körülményeinek közepette is.

Azonban megjegyezte, hogy Ukrajna kizárásának a lehetősége az EU zöld országok listájából valójában az ukrán társadalom nem túl nagy rétegét érinti, amely utazik.

„A szabály az: ha utazni akarsz, oltasd be magad” – szögezte le Dmitro Kuleba.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.