Politika | 2021. 10. 06. – 12:07 |
Hivatalos látogatásra Kijevbe érkezett szerdán Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök, aki találkozik ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel. Fotó: Internet

Hirdetés

Hivatalos látogatásra Kijevbe érkezett szerdán Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök, aki találkozik ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel és Isaac Herzog izraeli elnökkel, valamint második világháborús tragédiák helyszíneit keresi fel – adta hírül az rbc.ua hírportál a kijevi német nagykövetség Twitter-közlésére hivatkozva, írja a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Steinmeier szerdán felkeresi Csernyihiv megyében Krjukivka települést,

ahol 1943. március 1-jén és 2-án 6700 helyi lakost gyilkoltak le a német SS, az ukrán Schutzmannschaft Polizei és a magyar 105-ös könnyűhadosztály osztagai.

Később Babij Jarban rója le kegyeletét a német SS és ukrán segéderői által 1941 és 1943 között legyilkolt több mint 100 ezer kijevi zsidó áldozat emléke előtt a tragédia kezdetének 80. évfordulója alkalmából.

Kijevben a német szövetségi elnök találkozik és megbeszélést folytat Volodimir Zelenszkij államfővel és Isaac Herzog izraeli elnökkel.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.