Közélet | 2021. 10. 06. – 09:30 |
Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma október 5-én frissítette a megyék karantén-besorolását. Fotó: Internet

Hirdetés

A karantén narancssárga zónájában Kárpátalja; Két halálos baleset is történt Kárpátalján; Hatalmasat bukott Zuckerberg a Facebook-leálláson; Migránsokat fedeztek fel Asztélynál és Makkosjánosiban (Video); Beregszászi Kistérségi Labdarúgótorna - Kilenc óra tömény foci Badalóban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 5-én.

A karantén narancssárga zónájában Kárpátalja

Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma október 5-én frissítette a megyék karantén-besorolását. Ennek értelmében Kárpátalja narancssárga zónába került. Az országban összesen nyolc megye került át a narancssárga besorolásba: Zsitomir, Kárpátalja, Zaporizzsja, Rivne, Szumi, Harkiv, Herszon és Csernivci.

Két halálos baleset is történt Kárpátalján

Kárpátalján az Ökörmezői és a Técsői Kerületi Rendőrségek munkatársai vizsgálják a két halálos kimenetelű közlekedési baleset okait és körülményeit. Október 3-án kijevi idő szerint 12:15 órakor a rendőrséghez az orvosoktól érkezett bejelentés arról, hogy a huszti játszi Gombástelep (Запереділля) településen halálos közlekedési baleset történt. A helyszínre érkezett nyomozók megállapították, hogy a Suzuki típusú motorkerékpár 47 éves tiszapéterfalvi illetőségű sofőrje Huszt irányából haladva hirtelen áthajtott a szembejövő sávba, ahol összeütközött egy Mercedes márkájú autóval, melyet egy 51 éves lembergi férfi vezetett. A baleset következtében a motor sofőrje a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Hatalmasat bukott Zuckerberg a Facebook-leálláson

Mark Zuckerberg személyes vagyona néhány óra alatt több mint 6 milliárd dollárral csökkent, és ezzel rontott egy helyet a világ leggazdagabb embereinek listáján, miután a hétfő délutáni órákban leállt a Facebook, Instagram és a WhatsApp alkalmazás. Az eladási hullám hatására hétfőn 4,9 százalékot zuhant a közösségi médiaóriás részvényeinek árfolyama, ami szeptember közepe óta mintegy 15 százalékos esést jelent. A részvények hétfői árfolyam-csökkenése Zuckerberg vagyonát 121,6 milliárd dollárra csökkentette.

Migránsokat fedeztek fel Asztélynál és Makkosjánosiban (Video)

Október 4-én este négy illegális migránst vettek őrizetbe a határőrök a Munkácsi Határőrség operatív-keresési osztályának munkatársaitól kapott információk végrehajtása során. A határőrök először egy okmány nélküli férfit fogtak el. A fogvatartott a Ghánai Köztársaság állampolgárának nevezte magát. Ezt az információt jelenleg ellenőrzik. A határőrök keresik az embercsempészetben részt vevő személyeket. További három illegális migránst és valószínű csempészeiket az asztélyi határőrök a járőrökkel együtt vettek őrizetbe.

Beregszászi Kistérségi Labdarúgótorna - Kilenc óra tömény foci Badalóban

Vasárnap az időjárás is kegyes volt az első ízben megrendezésre kerülő beregszászi kistérségi kispályás labdarúgótornához, amelynek Badaló adott otthont, hiszen annak ellenére, hogy már októbert írunk, szinte nyáriasan meleg időben léphettek fűre a csapatok. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete által támogatott tornára végül 14 csapat nevezett (a csapatok 5+1 játékosokból álltak), és akadtak köztük olyanok is – Tiszaújlak, Nagypalád, Nevetlenfalu, Dercen, Beregrákos – , akik a Beregszászi kistérség határain kívülről próbáltak szerencsét.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.