Kárpátinfo.net


| 2021. 10. 06. – 10:25 | Ukrajna |
Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke szerint az országban az átlagfizetés meghaladja az 500 dollárt, jövőre pedig az orvosok minimum 700 dolláros fizetést kapnak majd. Fotó: Internet

Hirdetés

Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke szerint az országban az átlagfizetés meghaladja az 500 dollárt, jövőre pedig az orvosok minimum 700 dolláros fizetést kapnak majd.

Denisz Smihal miniszterelnök az Lb.ua-nak adott interjújában elmondta,

hogy a közelmúltban az ukránok külföldi munkába állásával kapcsolatos tendencia kezdett megváltozni.

Ebben szerepet játszott a világjárvány, a szakképzett munkaerő iránt megnövekedett igény, valamint az embereket visszatérésére ösztönző különböző programok - írt a Finance.ua.

Állítása szerint, Ukrajnában az átlagfizetés meghaladja az 500 dollárt. Ez abszolút rekord Ukrajna számára. Az orvosok jövőre 800-900 dolláros fizetést kapnak majd, a fizetésük alsó határa pedig 700 dollár lesz - hangsúlyozta.

A miniszterelnök hozzátette: az emberek nemcsak a fizetések miatt mennek külföldre, hanem az orvostudomány, az infrastruktúra, a biztonság és a gyerekeik jövőbeni kilátásai miatt is.

Elmondása szerint mindezek a területek az elnöki csapat kiemelt reformjai közé tartoznak.

Az emberek pedig észreveszik ezt. A szociológusok szerint a polgárok 80-90 -a látja a „nagy építkezés” pozitív eredményeit - emelte ki Smihal.

Mindez mindenképpen pozitív jelzés lesz sok honfitársunk számára, hogy a helyzet változik, és ennek ösztönöznie kell az embereket arra, hogy Ukrajnában éljenek és dolgozzanak  - mondta Smihal.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés