Gazdaság | 2021. 10. 07. – 09:39 |
December 1-jétől a minimális nyugdíj Ukrajnában 2,6 ezer hrivnyára emelkedik - jelentette ki Denisz Smihal. Fotó: Internet

Hirdetés

December 1-jétől a minimális nyugdíj Ukrajnában 2,6 ezer hrivnyára emelkedik - jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök egy kormányülésen.

Megjegyezte, hogy a Miniszteri Kabinet több mint 18 milliárd hrivnyával növelte az ukrán Nyugdíjalap bevételi és kiadási részét - írja a Fakty.com.ua.

Ez lehetővé teszi a nyugdíjak szisztematikus emelését december 1-jétől.

Denisz Smihal kifejtette, hogy a minimális nyugdíj emelésére Ukrajnában a minimálbér 6500 hrivnyára történő emelése kapcsán kerül sor.

"Ez csak egy része azoknak az intézkedéseknek, amelyek egy átfogó terv végrehajtására irányulnak az ukránok szociális színvonalának emelése érdekében. A nyugdíjak, a bérek és a szociális juttatások emelése rendszeres lesz. Ez az állam és az ukrán kormány kötelessége" - mondta.

Nemrég Marina Lazebna szociálpolitikai miniszter elmondta, hogy 2022-ben a 70 év felettiek minimális nyugdíjának megemelését tervezik.

Többek között a teljes munkaviszonnyal rendelkező nyugdíjasokról beszélünk.

Számukra a minimális nyugdíj jövőre nem lehet kevesebb, mint 3000 hrivnya.

A mai napig a férfiak teljes munkaviszonyának ideje 35 év, a nők esetében pedig 30 év. Ha kevesebb a munkaviszony, akkor a 70 év feletti ukránok minimális nyugdíját arányosan határozzák meg.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.