MTI

| 2021. 10. 07. – 12:00 | Afganisztán |
Afganisztánban 1,6 millió felhasználatlan, koronavírus elleni vakcina szavatossága fog lejárni a közeljövőben, ezért minél hamarabb be kell adni ezeket a védőoltásokat. Fotó: Internet

Hirdetés

Afganisztánban 1,6 millió felhasználatlan, koronavírus elleni vakcina szavatossága fog lejárni a közeljövőben, ezért minél hamarabb be kell adni ezeket a védőoltásokat – figyelmeztetett az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerdán a Twitter-oldalán.

A radikális iszlamista tálibok augusztusi hatalomátvétele óta jelentősen visszaesett a tesztelések és az oltakozások száma - írja az MTI.

A WHO nem említett erre vonatkozó pontos adatokat, ugyanakkor közölte,

hogy partnerszervezetek segítségével tizenhat afgán tartományban igyekeznek javítani a statisztikákon.

Közölték azt is, hogy egészségügyi segélycsomagokat küldtek két kabuli kórháznak és a tartományai irodáiknak. A támogatás mintegy ötvenezer ember orvosi ellátására elegendő. Hozzátették, hogy augusztus óta 360 afgán egészségügyi intézményt láttak el egészségügyi készletekkel, amelyek nagyjából 3,9 millió ember szükségleteit képesek fedezni.

Ugyanakkor a WHO értesülései szerint a koronavírusos betegeket kezelő 37 klinikából kilenc zárt be szeptemberben. Az afgán egészségügyi ellátórendszer több ezer munkatársa hónapok óta nem kapott bért.

Az Egészségügyi Világszervezet már korábban felhívta a figyelmet arra,

hogy az afgán egészségügyi ellátórendszer az összeomlás szélén áll.

A járvány kitörése óta a becslések szerint 32 millió lakosú országban több mint 155 ezer fertőzöttet azonosítottak, és a 7200-at is meghaladja a kór halálos áldozatainak száma a dél-ázsiai országban.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés