Közélet | 2021. 10. 07. – 10:30 |
Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma október 6-án frissítette a megyék besorolását. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalja ismét a sárga zónában; Stoltenberg: Ukrajna csatlakozik NATO-hoz, de nem holnap; Smihal: Az átlagfizetés Ukrajnában már meghaladja az 500 dollárt; Smihal: Vörös karantén zóna lehetséges számos régióban; Halálos baleset Huszt közelében. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. október 6-án.

Kárpátalja ismét a sárga zónában

Ukrajna Egészségügyi Minisztériuma október 6-án frissítette a megyék besorolását. Ennek értelmében Kárpátalja ismét sárga besorolást kapott. Az országban összesen tizenegy megye van narancssárga zónában: Vinnicja, Dnyipropetrovszk, Donyeck, Zsitomir, Zaporizzsja, Rivne, Szumi, Harkiv, Herszon, Hmelnickij és Csernivci.

Stoltenberg: Ukrajna csatlakozik NATO-hoz, de nem holnap

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerint Ukrajna mindenképp a NATO tagja lesz, de ez nem a közeljövőben lesz. Jens Stoltenberg kijelentette, hogy Ukrajna és Grúzia az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének tagjai lesznek. Szerinte azonban ez nem fog egyhamar megtörténni.

Smihal: Az átlagfizetés Ukrajnában már meghaladja az 500 dollárt

Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke szerint az országban az átlagfizetés meghaladja az 500 dollárt, jövőre pedig az orvosok minimum 700 dolláros fizetést kapnak majd. Denisz Smihal miniszterelnök elmondta, hogy a közelmúltban az ukránok külföldi munkába állásával kapcsolatos tendencia kezdett megváltozni. Ebben szerepet játszott a világjárvány, a szakképzett munkaerő iránt megnövekedett igény, valamint az embereket visszatérésére ösztönző különböző programok.

Smihal: Vörös karantén zóna lehetséges számos régióban

Denisz Smihal már az elkövetkező napokban vörös karantén zóna bevezetését lebegtette be számos régióban. Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke október 6-án Telegram csatornáján közölte, hogy a következő napokban több régió is vörös karantén zónába kerülhet. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a vállalkozásoknak maguknak kell ellenőrizni a megfelelő oltási bizonyítványok meglétét.

Halálos baleset Huszt közelében

Huszt közelében történt közúti balesetben egy teherautó sofőrje vesztette életét. Halálos közlekedési baleset történt a Munkács-Rohatin-Lemberg autóúton, Huszt közelében. A közlekedési balesetről az egyik szemtanú értesítette a mentőszolgálatot. Az előzetes adatok szerint a MAN teherautó sofőrje, 58 éves Lemberg megyei lakosa Munkácsról Rahó felé haladt, amikor elvesztette uralmát járműve felett és letért az útról. A helyszínre kiérkező szakemberek leszerelték az autó szélvédőjét, és kihúzták a sofőrt a vezetőfülkéből. A sérült sofőrt azonnal átadták a helyszínre kiérkező mentőorvosoknak. 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.